'Hemşehrilerimiz gönlünü ferah tutsun'

Babaş, 'Hemşehrilerimiz gönlünü ferah tutsun, biz büyük bir hassasiyetle, şehrimize değer katan, emek veren, çalışan, üreten herkes için samimiyetle çalışıyoruz çalışacağız.' dedi.

  • 598
'Hemşehrilerimiz gönlünü ferah tutsun'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, seçim çalışmalarını büyük bir ilgi ve coşkuyla sürdürüyor.

Yaptığı açıklamada sahipsiz hayvanlar konusunda önemli mesajlar veren Babaş; “Hemşehrilerimiz gönlünü ferah tutsun, yediden yetmişe bütün halkımızı kucaklarken, şehrimizin taşını toprağını, havasını suyunu, tüm canlılarını koruyacağız.” dedi.

Babaş, “Kastamonu sahip olduğu doğal güzellikleri ile sadece ülkemizin değil dünyanın sayılı şehirlerinden biri. Coğrafi, tarihi özelliklerinin yanı sıra kadim bir kentin manevi iklimini teneffüs eden insanlarız. Bizi biz yapan değerlerimiz var.

Dünya sadece bize ait bir yer değil, toprağından suyuna, bitkisinden hayvanına, havasından doğal kaynaklarına her şeyiyle korumak, yaşatmak durumundayız. Doğaya rağmen bir hayat mümkün değil. Doğa ile uyumlu, koruyucu bir anlayışı benimsemezsek bedeli maalesef çok ağır oluyor. Küresel iklim değişikliğinin etkilerini, sel felaketleri ile derinden yaşamış bir kentin insanlarıyız. Çevreye dost, çevreye duyarlı, bütün kaynaklarımızı koruyan, diğer canlıların da yaşam hakkını gözeten bir bakış açısını benimsiyoruz.

Son zamanlarda maalesef ülkemiz genelinde sahipsiz köpeklerle ilgili büyük bir sorun var. Bir yanda başta çocuklar olmak üzere insanımızın hayatını tehdit eden güvenlik meselesi, öte yanda bizlere emanet hayvanların durumu! Hayvanlara eziyet eden, hatta vahşet boyutuna ulaşan, insanlık vicdanını kanatan olaylar görüyoruz. Maalesef geçtiğimiz günlerde şehrimizde de sahipsiz köpeklere yönelik korkunç bir olay yaşandı!

Sahipsiz köpek meselesinin kaynağı da çözümü de aynı noktada; sevgi, merhamet, sorumluluk. Bir hayvansever olarak bu meselenin çözümünün sevgi ve merhametten geçtiği inancındayım. Evlatlarımıza daha çocukluktan itibaren hayvan sevgisini aşılamalıyız. Biz, kuşu ölen çocuğa başsağlığı dileyen bir peygamberin ümmetiyken nasıl bu noktaya geldik! Bizim inancımızda hayvanlar Allah’ın dilsiz kullarıdır ve bizlere emanettir. Bu düsturla Kastamonu hayvanlarının da güvende ve mutlu olduğu bir şehir olacak.

Hayvanseverlerimizle birlikte kuracağımız bakım evlerinde, hayvanlarımız sağlıklı güvenli bir şekilde yaşayacak, çocuklarımızın hayvan sevgisi ile birlikte merhamet duygusu gelişecek. Bu konu hepimiz için vicdani sorumluluk yükleyen bir mesele, derneklerimizle, hayvanseverlerimizle, veteriner hekimlerimizle ortak akıl ve iş birliği ile ele alıp çözüm üreteceğiz.

Bütün çalışmalarımızda, iklim değişikliği uyum planı çerçevesinde doğa ile dost çevreci bir anlayışı hâkim kılacağız. Ormanlarımız başta olmak üzere doğal güzelliklerimiz, bilhassa turizm için şehrimiz adına büyük bir nimet, hassasiyetle koruyacağız. İlgili kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde, çevre konusunda duyarlı bir şehir için bilinçlendirme çalışmaları yapacağız. Kıymetli hemşehrilerimiz gönlünü ferah tutsun, biz büyük bir hassasiyetle, şehrimize değer katan, emek veren, çalışan, üreten herkes için samimiyetle çalışıyoruz çalışacağız. Şehrimizi biliyor, insanımızı çok iyi tanıyoruz. Şehrimizin sorunlarına da bu sorunların nasıl çözüleceğine de hâkimiz. Anlık çözümlerle değil kalıcı eserlerle geliyoruz.

Sadece bu gün için değil, yarınlarımız için çalışıyoruz. Gönülleri kazanarak, gönüllere dokunmaya, iz bırakmaya geliyoruz. Biz Kastamonu’yu büyük bir aşkla seviyoruz. Sevgiyle hayal edip, akılla projelendirdik, projelerimizi hep birlikte hayata geçirip şehrimizi kalkındırmaya geliyoruz.”