'Hentbol takımı belediyeye ait değil'

Kastamonu Belediye Başkanı Baltacı, Belediye Meclisi'nde hentbol takımıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, 'Hentbol takımı Kastamonu Belediyesine ait değil.' dedi.

  • 2551
'Hentbol takımı belediyeye ait değil'

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, kamuoyunu meşgul eden bazı konularla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Baltacı, "Bilgi kirliliği yaratan aynı zamanda kara bir propaganda yürütülen bir konuya değinmek istiyorum. Kastamonu Belediyesi hentbol takımı üzerinden yürütülen bir tartışma var. Her şeyden önce şunu söyleyeyim sosyal medyada Kastamonu Belediyesi Spor Kulübünü kapatacağımızla ilgili söylenenlerin hiçbiri doğru değildir. İsmi Kastamonu Belediyesi Hentbol Takımı olmasına rağmen aslında bu hentbol takımı Kastamonu Belediyesine ait değil. Sadece ismi Kastamonu Belediyesine ait, kulübün yönetimi çalışması kendi bağımsız bir yönetimi var. O bakımdan bizim bir amatör spor kulübünü kapatmak gibi yetkimiz de hakkımız da yok. Kapatmıyoruz çünkü bize ait değil. Ama olması gerekeni yapmakla ilgili bir takım kararlar alacağız." dedi.

"SPORU DESTEKLEYECEĞİZ"

Başkan Baltacı, "Amatör spor kulüplerinin amacı aslında sporcu yetiştirmektir. Sporu bütün topluma yaygınlaştırmak, gençlerin, çocukların spora karşı ilgisini arttırmak onları desteklemek ve mümkünse profesyonel spora doğru gençleri yönlendirmektir. Tabi bu açıdan belediyelerin üzerine düşen görevlerde var. Hatta yasayla tanımlanmış olan bazı hakları da var. Belediyeler amatör spor kulüplerine yasayla belirlenen sınırlar çerçevesinde ayni ve nakdi yardımlar yapabilirler. Kastamonu Belediyesi de bugüne kadar bu ayni ve nakdi yardımları yapmış. Bundan sonraki süreçte biz de sporu destekleyeceğiz. Hatta seçim döneminde spor okulu açmakla ilgili projemizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Bundan sonrada hem belediye olarak sporun içerisinde olacağız. Hem de amatör spor kulüplerini desteklemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

"BÜTÇENİN İSTİSMAR EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Baltacı, "Alacağımız bazı kararlarla birlikte artık amatör spor kulüpleri üzerinden belediye bütçesinin istismar edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bununla ilgili bir takım örnekleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Şunu bilmenizi isterim, Kastamonu Belediyesi Hentbol Takımı Süper Lig’de oynuyor. Aslında amacı alt yapıdan sporcu yetiştirmek olan bir takım şu anda oyuncu kadrosunda alt yapıdan yetişen bir tane sporcu yok. Bütün hepsi transfer arkadaşlar. Son 10 yılda alt yapıdan yetiştirdiğimiz de sadece iki sporcu bulunuyor.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4