'Her şey sil baştan!..'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Her şey sil baştan!..'

  • 3561
'Her şey sil baştan!..'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup Play-off 3. Tur rövanş maçında GMG Kastamonuspor, sahasında Iğdır FK ile karşı karşıya geldi.

Gazi Stadymu'nda oynanan karşılaşmayı temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Iğdır FK karşısında 3-1 yenik tamamladı.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Futbol sezonunun son maçını bu gün elenerek bitirdik. Maça kısaca değinirken genel duruma bakmakta fayda var diye düşünüyorum.

19. dakikada golü yedikten sonra, 38. dakikada Behlül Aydın'ın harika frikiği üst direğin altına çarpıp çıkmasa gol olsaydı belki bir umut, bir ateşleme olabilirdi! Maalesef olmayınca zamana karşı yarış içinde golü bulamadığımız gibi 2. golü 40. dakikada kalemizde görünce umutlar da bitti!

İşin özeti, her şey futbol için iyi ama bizim takımın yeterli kapasitesi olmadığı net görüldü. Antalya kampı, hocanın seyirci gibi seyretmesi bize turu geçmek için bir katkı sağlayamadı!

Emniyet kuş uçurtmadı, takviye güçlerle maçın selametle bitmesini sağladı ama 'SEYİRCİMİZE' bir parantez açmak gerek!

Tribün amigosu yok, tezahüratı bilmiyoruz, çok kaba saba ve analara küfürlerle tezahürat inanın insanı utandırıyor! Daha maç başlamamışken, hafta içinde ve basın toplantısında Başkan sadece takımımızı destekleyelim derken; bu kadar kin, nefret, hakaret niye?.. Anlamak zor!

Maç boyunca sahaya atılan pet su bardaklarından bir avantaj mı sağladınız? Kulübe kesinlikle bu nedenle para cezası gelir, katkı sağlayacak mısınız?

'Şerife bacının torunları' bu değil, herkes bunu böyle bilmeli! O enerjimizi futbolcuları teşvik için kullansaydık belki faydası olurdu!

Sezonun hülasasına gelince, Fırat Gül ile de olmayacağı ayan beyan ortaya çıktı.

Takım için yeni marşlar, yeni tribün liderleri en az dört kişi seneye hazırlanmalıdır.

Sahaya yabancı madde atmak, küfür etmek bizim seyircimizde olmamalı, olduğu an yanındaki veya emniyet müdahale etmelidir.

Yeni ve kariyerli bir hoca ile anlaşıp sezon planlanması yapılmalıdır. Bu sezondan ders alınacak çok olaylar yaşadık. Lehimize olanları tekraren yaşamak ve aleyhimizde olanları bir daha yapmamak için tüm tedbirler alınmalıdır.

Şampiyonluğun uzun bir maraton ve kolay olmadığı görülmüştür. Asla duygusallığa yer verilmeden mantıklı hareket edilmelidir.

Bu noktaya gelinmesinde Cengiz Aygün Başkanın özverisi takdire şayan ve unutulmaz hizmettir. Umuyor ve diliyorum ki önümüzdeki sene daha radikal kararlarla vaat ettiği şampiyonluğu yakalarız.