'Hiçbir anne yavrusunu terk etmez!'

Kastamonu Doğa Koruma Ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, doğadaki geyik ve karaca yavrularının bulundukları ortamdan alınmamasını istedi. 'Hiçbir anne yavrusunu terk etmez!' denildi.

  • 2392
'Hiçbir anne yavrusunu terk etmez!'

Kastamonu Doğa Koruma Ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, doğada karşılaşılan geyik ve karaca yavrularının bulundukları ortamdan alınmaması, başka bir ortama nakledilmemesini istedi.

Yaban hayvanlarına insan kokusunun sinmemesi için temas edilmemesi gerektiği belirtilerek, annesinden koparılan karaca ve geyik yavrularının hayatta tutulmasının zorlaştığı dile getirildi.

Kastamonu Doğa Koruma Ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimizde son günlerde geyik ve karaca yavrularının bulunduğuna dair ihbarlarda artış gözlemlenmektedir. Özellikle mayıs ve haziran aylarında doğada çok sayıda geyik ve karaca yavrusu bulunmaktadır. Vatandaşlarımız, anneleri yanında bulunmayan yaban hayvanlarını sahipsiz zannederek bulundukları ortamdan alıp Müdürlüğümüze getirmekte ya da haber vermektedirler.
Ancak yaban hayvanlarına insan kokusunun sinmemesi için temas edilmemesi gerekmektedir. İyi niyetle de olsa annesinden koparılan karaca ve geyik yavrularını hayatta tutmak zorlaşmaktadır. Hiçbir anne yavrusunu terk etmez. Sadece yiyecek bulmak için bir müddet yanından ayrılmaktadır. 
Bu sebeple doğada karşılaşılan geyik ve karaca yavrularının bulundukları ortamdan alınmaması, başka bir ortama nakledilmemesi, ayrıca köpek saldırılarından korunabilmesi için bu dönemde köpeklerin başıboş bırakılmaması, onların hayata tutunabilmesi için büyük önem arz etmektedir."