'Hiçbir bilgim ve talebim olmadı'

Devlet ve İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu, 'Taşköprü'de ismimin bir parka verilmesi konusunda hiçbir bilgimin ve talebimin olmadığını belirtmek isterim.' dedi.

  • 2308
'Hiçbir bilgim ve talebim olmadı'

Kastamonu’nun yetiştirdiği önemli devlet adamlarından, Türk siyasetinin bir dönemine damgasını vurmuş, Devlet ve İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu, basın açıklaması yaparak Taşköprü'de isminin bir parka verilmesi konusunda bilgisinin ve talebinin olmadığını söyledi.

Başesgioğlu, "Taşköprü Belediye Meclisi Üyesi bir hemşehrimizin hazırladığı önergeyle; bazı yerlerin isimlerinin değiştirilmek istendiğini, benim de ismimin bir parka verilmesinin arzu edildiğini, buna karşı da bazı açıklamaların yapıldığını basından öğrendim.

Öncelikle, böyle bir düşünceye teşekkür etmekle birlikte, bu konuda hiçbir bilgimin ve talebimin olmadığını belirtmek isterim.

Beni yakından tanıyanlar bilir ki; hayattayken herhangi bir yere ismimin verilmesini uygun bulmadım.

Bu nedenle önerge sahibi kardeşimizi arayarak önergeden ismimin çıkartılmasını, böyle bir önerge de gündeme gelirse, ismimle ilgili bölümün işleme alınmamasını sayın başkandan rica ettim.

Asıl üzüntüm; yaratılan bu polemik dolayısıyla, Türk tarihine ve dünyasına ismi altın harflerle yazılmış Merhum Alparslan Türkeş’in, ülkücü milliyetçi camianın gönlünde mümtaz bir yeri olan ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ve uzun yıllar ilçemize hizmet eden belediye başkanımız Hasan Altan’ın isimlerinin geçmesidir.

Temennim; bu basit polemiğin işin nezaketine uygun bir şekilde tez elden sonlandırılmasıdır.

Sağlık ve huzur dileğiyle tüm Taşköprülü hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunarım."