Hippoterapi Bölge Toplantısı Kastamonu'da

Hippoterapi Türkiye Projesi Karadeniz Bölge Toplantısı Kastamonu'da yapılacak.

  • 1159
Hippoterapi Bölge Toplantısı Kastamonu'da

Hippoterapi Türkiye Karadeniz Bölge Toplantısı 29 Aralık saat 15.00'de Kastamonu Üniversitesi İlahiyet Fakültesi Toplantı Salonu'nda yapılacak.

Özellikle hippoterapi tamamlayıcı tedavisine ihtiyacı olan herkesin, engelli velilerinin katılması önerilen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen hippoterapi, çalışmalarına paydaş olan veya olabilecek kamu kurumları, kuruluşlar, spor kulüpleri, sivil toplum örgütleri, üniversiteler gibi kuruluşları bir araya getirerek iş birliği ortamı hazırladığı bir network oluşturmayı amaçlıyor.

TAMAMLAYACI TEDAVİLER İÇERİSİNDE KABUL EDİLİYOR

Hippoterapinin, resmi tamamlayıcı tedaviler içerisinde kabul edilerek yaygınlaştırılması hedefleniyor. 'Support to Civil Society Networks in Turkey' çağrısının 'Sağlığa Erişim' başlığı altında hazırlanan ve kabul edilen proje, atçılık profesyonelleri (at antrenörü) ile sağlık alanında çalışan hekim, terapist, veteriner hekimler, rehabilitasyon merkezleri, faydalanıcılar ile en yakın temasta olan engelli organizasyonları (vakıflar, dernekler vb.) gibi hippoterapinin Türkiye’deki paydaşlarını bir araya getirmeyi amaçlıyor.

HİPPOTERAPİ'NİN GELECEĞİ KONUŞULACAK

Hippoterapinin Türkiye’deki güncel durumu ve geleceği hakkında fikir alışverişi ve iş birliği yapılarak, Sağlık Bakanlığı tarafından tamamlayıcı tedaviler arasına alınması konusunda güç birliği ortamı oluşturulacak.

Projenin networking (ağ kurma) çalışmaları kapsamında 7 coğrafi bölgede toplantıları gerçekleştirilmesi planlanmakta olup, bu toplantılarda hedef kurum ve organizasyonları bir araya getirerek, projenin tanıtılması, hippoterapi çalışmaları hakkında ve yasal mevzuat çalışmaları hakkında temsilciler ile bir araya gelinmesi planlanıyor.

Toplantıya katılmak için başvuru formunu https://forms.gle/Wg6wu52ndHSymC4H8 internet URL bağlantısından doldurmanız yeterli.