'Hüsnü Açıksöz Paneli' kitap haline getirildi

Erkan Yılmaz: 'Sadece isimlerinin anılması değil, onların yaşantılarının ve ortaya koydukları değerlerin de yeni nesillere aktarılması önemli'

  • 730
'Hüsnü Açıksöz Paneli' kitap haline getirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) tarafından 24 Ekim 2015 tarihinde Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Hüsnü Açıksöz Paneli’, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğünce kitap haline getirildi. Milli Mücadele’nin Anadolu’daki basın bayraktarı Hüsnü Açıksöz adına düzenlenen panelde konuşulan her şeyin bulunabileceği 120 sayfalık kitap, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nden temin edilebiliniyor.

Konu ile ilgili konuşan KGC Başkanı Erkan Yılmaz: “Kastamonu basınının gelmiş geçmiş en büyük gazetecisi Hüsnü Açıksöz adına düzenlediğimiz panel programına, davetimiz üzerine Basın İlan Kurumu’nun çok değerli Genel Müdürü Sayın Yakup Karaca’da katılmış ve o gün yaptığı konuşmasında, panel programının kitap haline getirilmesine kurum olarak destek vereceklerini ifade etmişti. Sayın Genel Müdür Karaca’nın bu müjdesinin ardından gerekli dokümanları derhal kuruma ulaştırdık ve panelimiz kitap haline getirilerek ölümsüzleştirildi. Sayın Genel Müdür Yakup Karaca başta olmak üzere kurumun tüm çalışanlarına, Kastamonu Şube Müdürü Sayın Yaşar Kuru ve şube çalışanlarına Kastamonu basını adına teşekkürlerimi sunarım. Tarihi şahsiyetlerin sadece isminin anılması değil, onların yaşantılarının ve ortaya koydukları değerlerin yeni nesillere aktarılmasının da önemli olduğundan hareketle bu tür çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Oturum başkanlığını Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar'ın yaptığı panelde, konuşmacı olarak Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz (Açıksöz Gazetesi'nde Yazı Yazan Önemli Şahsiyetler), Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cevdet Yakupoğlu (Hüsnü Açıksöz'ün Yazılarında Vatan ve Millet Kavramı), Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mustafa Eski (Hüsnü Açıksöz'ün Gazeteciliği), Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ercan Çelebi (Kastamonu Basın Hayatına Genel Bir Bakış) ve Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mehmet Onur Hasdedeoğlu (Hüsnü Açıksöz'ün Yazılarında Kullandığı Dil ve Üslup) yer almışlardı.