İHH Afet Yönetimi, teşkilatlanmalarını hızlandırdı

Batı Karadeniz Bölgesi İHH Arama Kurtarma ekipleri, Sinop'ta düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

  • 827
İHH Afet Yönetimi, teşkilatlanmalarını hızlandırdı

Sinop İHH Arama Kurtarma ekibi ev sahipliğinde Batı Karadeniz Bölgesi İHH Arama Kurtarma ekipleri iftar programı düzenlendi.

Sinop Öğretmenevinde düzenlenen iftar programına, İHH Afet Yönetimi Karadeniz Bölgesi Koordinatörü İbrahim Özdemir, Sinop İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Ümit Ünal, Sinop AFAD personelleri, Kastamonu İHH Arama Kurtarma ekip lideri Ahmet Hüseyinoğlu ve Kastamonu İHH Arama Kurtarma ekipleri katıldı.

İftar sonrasında Sinop İnsani Yardım Derneği binasında toplantı yapılarak, bölgesel ve iller arası arama kurtarma operasyonları, eğitim ve kurslar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan İHH Afet Yönetimi Karadeniz Bölge Koordinatörü İbrahim Özdemir, 6 Şubat depremlerinin arama kurtarma ve insani yardım konularında Türkiye'de milat olduğunu ve bu yüzden milletimizin arama kurtarma gönüllüsü olmak için taleplerinin arttığını, İHH Afet Yönetimi olarak illerde teşkilatlanmaların da hızlandığını söyledi.

Özdemir, Kastamonu İHH Arama Kurtarma ekibinin 6 Şubat depremlerinde Malatya ilinde arama kurtarma operasyonlarına katılarak başarılı faaliyetler yaptığını, Sinop İHH Arama Kurtarma ekibinin geçen sene mart ayında kurulmasına rağmen kısa zamanda teşkilatlanmasını yaptığını belirtti.