'İktidar 3'er 5'er maaşlı atamalara devam ediyor'

Ekonomi Politikaları İl Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü Özlem Eylem Kurt 'Gelir eşitsizliği zirve yapıyor. İktidar 3'er 5'er maaşlı atamalara devam ediyor' dedi.

  • 1837
'İktidar 3'er 5'er maaşlı atamalara devam ediyor'

Parti Sözcüsü Kurt; "Açıklanan TÜİK verilerine göre son 11 yılın gelir eşitsizliği anlamında zirve noktasına ulaşmış durumdayız.

Türkiye'de en yüksek gelire sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay yüzde 47,5'e ulaşmış durumdadır. En düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun ise toplam gelirden aldığı pay yüzde 5,9'a gerilemiştir. Yine aynı şekilde sözde yoksulluk oranı ise yüzde 30'lara dayanmıştır.

Bu verilerin doğruluğunu bile teyit etmenin mümkün olmadığı bir ülke de gerçek yoksulluğun çok daha fazla olduğu, işçisinin esnafının iktidar eliyle çektiği acıların katlanarak arttığı bir dönem yaşıyoruz. Bizler artık bu ülke de liyakatsiz ve zengini daha fazla zengin eden, gelir eşitsizliğini had safhaya çıkaran bu yönetim anlayışının ömrünü çoktan tükettiğinin farkındayız.

Kepenk kapatan esnaflar, sendikalara teslim olmuş işçiler ne haldedirler iktidarın umrunda değildir. 3 maaşlı 5 maaşlı yandaşlara yeni yönetim kurulu üyelikleri, 5'li çetelere verilen yeni ihaleler ardı ardına kamuoyunda izlenmektedir.

Ekonomi bu haldeyken Cumhurbaşkanı örtülü ödenekten bu yılın ilk 5 ayında 884 Milyon TL harcama yapmıştır. Bu rakam 312 bin asgari ücretlinin maaşına tekabül etmektedir. Çürümüş bir itibardan tasarruf olmaz anlayışı halkı çaresizlik içinde, bir ekmeğe muhtaçken çoktan bitmiş ve tükenmiştir."