İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaşlılarımızın yanında!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaşlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardımda bulunuyor.

  • 475
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaşlılarımızın yanında!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda Kastamonu Valiliği tarafından İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ve Umuma Hıfzısıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri kapsamında; 21.03.2020 tarihi saat 24.00’dan itibaren 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlıkları bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmaları yasaklanmıştı.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü tarafından koronavirüs salgını konusunda alınan tedbirler kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 155, 156 ve 112 hatlarından irtibata geçen vatandaşların adreslerine personel yönlendirilerek gerekli yardımların yapılması sağlandı. Vatandaşların ihtiyaç duydukları malzemeler ekiplerce ikametlerine teslim edilerek koronavirüs konusunda gerekli uyarılarda bulunuldu. İhtiyaç duyulması durumunda istedikleri zaman 155 hattını arayabilecekleri bildirildi.

Ayrıca, cadde ve sokaklarda devriye görevini ifa eden İl Emniyet Müdürlüğü personelleri ekip otolarından yaşanan salgın dolayısıyla vatandaşların evde kalmalarının kendileri ve sevdikleri için hayati derecede önemli olduğu anonsu yapılarak zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu.