İl Öğrenci Meclisi seçimi yapıldı

Kastamonu İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.

  • 1009
İl Öğrenci Meclisi seçimi yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, ‘Okul Meclisi Projesi’ kapsamında, Kastamonu İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı.

Kastamonu Rehberlik ve Araştırma Merkezinde Konferans Salonu’nda yapılan Kastamonu İl Öğrenci Meclis Başkanlığı seçiminde konuşan Özlem Burma Teknik ve Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Fatih Hamaloğlu, “Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, biz öğrencilerden başlayarak toplumun her bireyini kapsayan bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturma becerilerinin kazandırılması amacıyla bizler, önce sınıflarımızda sınıf temsilcisi ardından da okullarımızda okul temsilcisi unvanını aldık” dedi.

Öncelikli hedeflerinin okul içi demokrasi bilincini kazanıp, bu fikri tüm yurtta canlı tutmak istediklerini ve bunu da başaracaklarını belirten Hamaloğlu, “Bu doğrultuda belirlemiş olduğum hedefe çalışmalarımı birey temeli yürüteceğim. Her öğrenci arkadaşımın “Demokrasi” kavramından ne gibi çıkarımlar yapabileceğini onlara anlatıp, uygulama ilkelerini belirleyeceğim. Bireysel düşünce farklılıklarını bulup ortak değerler oluşturacağım. Bu değerler hepimizin kabul edeceği değerler olacaktır. Böylece sen-ben-o değil “biz” bilincini kazanacağız. Bu demokrasi ilkelerinden en önemlisi eşitlik ve dayanışmadır. Sayıca az olsak da çalışmalarımızla önde olmalıyız” diye konuştu.

Hamaloğlu, şöyle konuştu: “Bu doğrultuda tüm arkadaşlarımızı demokrasi potasında bir araya getirmek, demokrasi anlayışından faydalanmak, demokrasi anlayışını benimseyerek gayemize uygun kazanımlar elde etmek en büyük amacımızdır. Bu kapsamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Okul, genç beyinlere insanlığa hürmeti millet ve memleket sevgisini şerefi bağımsızlığı öğretir”

İl meclis başkanı seçimine il merkezi ve ilçelerden 8 öğrenci aday olurken, tüm adaylara projelerini anlatmaları için konuşma hakkı tanındı. Konuşma yapan adaylar, oy kullanmak üzere ilçelerden gelen öğrencilerden oy talebinde bulundu.

Adayların konuşmalarının ardından oy kullanma işlemine geçildi. Yapılan sayım sonucunda Özlem Burma Teknik ve Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Fatih Hamaloğlu, Kastamonu İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi. Meclis Başkanlığına seçilen Hamaloğlu, Kastamonu’yu her platformda en iyi şekilde temsil etme sözü verdi.