'İl Sağlık Müdürünün suçu ne?'

Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanı Yalçın, 'Kastamonu İl Sağlık Müdürünün suçu ne? Sağlıktaki beceriksizliklerin faturasını İl Sağlık Müdürüne mi keseceksiniz?' dedi.

  • 1814
'İl Sağlık Müdürünün suçu ne?'

Saadet Partisi Kastamonu İl Başkanı Kadir Yalçın, basın açıklamasında bulundu.

Yalçın, "Milli görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi olarak Kastamonu’nun sorunlarını ve çözümlerini dile getirmeye ve rehberlik görevimizi beklentisiz bir şekilde yapmaya devam ediyoruz." dedi.

Yalçın şöyle devam etti:

"Arzumuz odur ki, söylediklerimiz siyasilerce dikkate alınsın, böylece Kastamonu’da kazansın, milletvekilleri de ve mensubu oldukları AK Parti’de yanlış yapmasın. Çünkü aynı gemide olmanın verdiği mecburiyetle de onların emanetle ilgili yaptığı her yanlışın faturası kendilerini etkilemiyor gibi görünse de ağır bir şekilde hem kendilerinin hem de milletin omuzlarına yüklenmektedir. Eskiler mahkeme kadıya mülk değil demişler. Dolayısıyla iktidar olmanın bir mesuliyeti vardır. Bu dünyada da ahirette de mutlaka hesabı vardır. Biz vekillerden kendi mülkleri gibi değil de emanet bilinciyle bu hesabı düşünerek hareket etmelerini istirham ediyoruz.

Biz Kastamonu’da yaşayan insanlar olarak önceliğimiz her daim Kastamonu’nun kazancı ve Kastamonu insanının maddi-manevi menfaatleridir. Bu minvalde dün basınımızda çıkan haberlere göre Kastamonulu hemşehrimiz, Kastamonu’nun yetiştirdiği nadir bürokratlarımızdan Sayın İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu hakkında siyasiler tarafından görevden alınacağına dair çıkan haberler beni, teşkilatımızı ve Kastamonulu herkesi üzmüştür. Bu söylentinin haberi dahi kabul edilemez. Bu haber Kastamonu evladına sahip çıkılmadığının bir göstergesidir. Saadet Partisi İl teşkilatı ve Kastamonulu bir vatandaş olarak bunun gerçeği bir yana bu söylentinin haberini dahi kabul etmiyoruz ve karşısında duruyoruz."

"İl Sağlık Müdürünü harcamanıza müsaade etmeyeceğiz"

Yalçın, "Buradan şunu açıklıkla ifade etmek istiyorum. Ben bir milli görüşçü olduğum halde ve İl Sağlık Müdürümüzün AK Parti'yi desteklediğini ve benim düşüncemden olmadığını bildiğim halde bunu savunmak bana mı düşecekti! Bir bürokrat kolay yetişmiyor. Sizin derdiniz zor şartlarda yetişmiş Kastamonulu bir insanı, Kastamonu'nun bir evladını harcamak mı? Rektörün sağlıktaki beceriksizliklerinin faturasını reklam bilmeyen, sadece işine odaklanmış Kastamonulu İl Sağlık Müdürüne mi keseceksiniz? Pandemide, sel felaketlerinde en zor süreçleri en güzel şekilde yöneterek kriz çıkmasını önlemiş Kastamonulu hemşehrimiz İl Sağlık Müdürüne mi keseceksiniz? Onun suçu mazlum olup saygısından sesinin çıkmaması mı? Sizin ehliyet ve liyakattan yoksun olduğunuzu zaten biliyoruz. Ama Kastamonu’nun yetişmiş liyakat sahibi evladını da harcamanıza müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

"Rektörün karışmadığı hiçbir yerde sıkıntı yoktur"

Yalçın, "Biz size Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanenin sorunlarının rektörden ve üniversiteden kaynaklandığını defaatle söyledik. Ama siz üniversiteyi dünyada 1501. yapan rektörü koruyacağız diye gecesini gündüzüne katarak çalışacak bir Kastamonulu rektör getiremediniz. Üstelik sizin rektörünüz yaptığı işlerle Kastamonulu öğretim elemanı almamaya dahi yemin etmiş bir edayla davranıyor. Sizde bunu görüyorsunuz, ama neden korkuyorsanız ses çıkaramıyorsunuz. Kastamonu’ya da Kastamonu'nun evladına da yazık etmeyin.

Kastamonu ve Kastamonulular adına nasıl anlarsanız anlayın bir defa daha uyarıyorum. Kastamonu'nun evladına sahip çıkın. Başkasının suçundan dolayı il sağlık müdürü hemşehrimizi harcamayın. Hastanenin problemi il sağlık müdürünü değiştirmekle çözülmez. Oradaki sorun kendisini layüs’el ve layuhti kabul eden üniversitenin başına buyruk idaresinin yaptığı yanlış yönetimdir. Bunun ispatı şudur: Üniversitenin ve Sayın Rektörün burnunu sokmadığı ilçe hastaneleri dahil, aile hekimlikleri dahil, 112 birimi dahil, merkezdeki rehabilitasyon hastanesi dahil, birinci basamakta dahil hiçbir yerde sıkıntı yoktur. Sıkıntının olduğu tek yer rektörün sorumluluğunda ve yönetiminde ki Eğitim ve Araştırma Hastanesidir. Onun için sorunun çözümü basittir. Üniversite bu hastaneden ayrılarak kendi bünyesinde ister tıp fakültesi hastanesini kurup çalışsın isterse de bildiği neyse onu yapsın. Ama bu hastaneden elini çeksin, hastane üzerinde Demokles’in kılıcı gibi durmaktan vazgeçsin.

Üniversite bundan vazgeçer mi? Vazgeçmez. Çünkü rektör dahil 3-5 kişinin hastane döner sermayesinden her ay aldığı takriben 300 bin TL'den fazla paradan vazgeçmek her babayiğidin harcı değildir. Ama o makamda bir Kastamonulu olsaydı, Kastamonu’nun menfaati için paradan da canından vazgeçerdi.

Biz Kastamonuluyuz. Kastamonu evladının düşüncesi, hayat görüşü, yaşantısı ne olursa olsun Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi Kastamonu teşkilatı olarak  Kastamonu’ya ve evlatlarına hiçbir ayrım yapmadan sahip çıkmaya devam edeceğiz. İl Sağlık Müdürünün de hakkını kimseye yedirmeyeceğiz, tecrübeyi yeniden tecrübe ettirmeyeceğiz." diye konuştu.