'İlk 3 puan zoraki geldi'

Emin Eğri'nin yorumuyla Kastamonuspor-Balıkesirspor maçı.

  • 2440
'İlk 3 puan zoraki geldi'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, GMG Kastamonuspor-Balıkesirspor maçının kritiğini yaptı.

"GMG Kastamonuspor-Balıkesirspor maçı bizim için çok önemliydi" diyen Emin Eğri, "Önemliydi, çünkü birkaç kişinin başını yakabilirdi aksi sonuç. Şimdilik erteledik. Ders alınması gereken pozisyonlarla ve oyun sistemi ile biraz daha iyileşmemiz gerektiği ayan beyan ortada.

Henüz seyircilerin dahi oturduğu yeri ısıtmadığı anlarda, yani maçın 2. dakikasında Ayhan Gürbüz’ün inatla rakibe bastırması, hataya zorlaması sonunda sol kanatta kaptığı topu güzel bir orta ile kale önündeki Ergin Keleş’e kazandırması ve onunda rakibin baskısına rağmen istediği gibi vuramamasına rağmen golü kazandık. Seyirciye ve futbolculara bir güven geldi.

Bu sezon rakibe karşı bizim attığımız da ilk gol oluyordu. Golün verdiği güvenle paslaşmalarımız güzelleşti. Tek paslaşmalar ile birçok pozisyonda rakibi geçtik. Önceki maçlara göre topla daha isabetli oynar görünüyorduk.

Zaman ilerledikçe, nedendir bilinmez attığımız golün rehavetinden bir türlü kurtulamadık. Oyunu yavaşlattık.

18. dakikada ceza alanımız içinde kalabalık bir şekilde baskı uyguladılar, bir türlü topu çıkaramaz olduk. Öyle ki, her an gol atacaklar beklentisine giriyorduk. İlk yarı sağ kanadımızı adeta koridora çevirdiler, her an yan ortalardan gol atabilirler endişesi yaşadık.

İlk yarının uzatma dakikaları bile bizim açımızdan zor geçti ve gol yemeden devreyi tamamladık.

İlk yarının en başarılı oyuncusu, her yere koşan, pres yapan golün asistini yapan Ayhan Gürbüz göründü. Başarısız olan ise kaptanımız Abdulaziz Solmaz idi. Öyle ki, kısa bir depardan sonra dinlenme ihtiyacı duyuyor, yerini hep kaybediyordu.

İkinci yarıya Hoca’nın Abdulaziz ile başlaması yanlıştı. Takım yaş ortalaması yüksek ve kondisyonu yetersizdi. Bu devreye Mustafa Alptekin Çaylı ve Efe Görgülü ile başlamalıydı. Hem rakibe baskı yaparlar, hem de arkadaşlarının dinlenmesine yararlı olurlardı. Bunu yaptı ama geç yaptı. Biz de her an gol yeme endişesi içinde olduk. Ayrıca hücumda çoğalamıyorduk. Topu ileride kazanan pas atacak arkadaşını bulmakta zorlanıyordu.

60. dakikalarda rakibin sağlı sollu kalemizde tehlike yarattığı pozisyonları yaşıyorduk. Bu anlardan birinde kalecimizle karşı karşıya kalan Balıkesir'li oyuncu topu az farka yandan dışarı vurunca rahatladık.

Bana göre hoca bir hata daha yaptı. Sahanın en iyilerinden olan Ayhan Gürbüz’ü çıkardı, yerine Ömer Faruk Yücel’i aldı. Acaba bazılarını çıkarmaya eli varmıyor muydu diye düşündüm!

75. dakikada usta oyuncu Ergin ikinci golü atacak derken biraz ağır kalınca savunma oyuncusu zor da olsa müdahale ederek gol atmasını engelledi.

Genele baktığımızda oyuncularımız paslaşmada başarılı. Kondisyonda yaşları gereği yeterli olmuyor. İlla da gençlerle dengelemek gerekiyor. Özetle bir golün üzerine yattık ve maçı aldık. Oyuna göre 3 puanı hak ettik mi derseniz. Futbolda hak etmek yok, skor var derim.

Daha iyi günlere doğru ilk galibiyetimiz başlangıç olur umudundayım."

Not: "Sayın VALİMİZE ve EMNİYET MÜDÜRÜMÜZE çağrımdır.(Gelen takımların seyircisi) Balıkesirspor’un bir avuç taraftarı diyebileceğimiz kadar az sayıda seyirciyi en uzak tribüne almak ayıptır, yakışmıyor, insani değildir. Arada koskoca açık tribün yanı dururken daha uzağa hangi akıl almaktadır? Eğer bu kadar kişinin güvenliğini sağlayamıyorsanız sözün bittiği yerdeyiz.

Eskiden misafir takımın bundan daha çok seyircisi Kastamall tarafındaki kapalı tribünün yarısına alınır ve bir olay da olmazdı.

Dikkatinize arzımız olur."