İlk Adımı Küçükşabanoğlu Attı

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarının 31 Aralık'ta açıklanması ile birlikte iller bu nüfus kayıtlarına göre devletten hizmet payı alacak.

  • 889
İlk Adımı Küçükşabanoğlu Attı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nüfusu 369 bin olan Kastamonu’da, eğer İstanbul’da ve Türkiye'nin diğer illerinde yaşayan Kastamonulular da ikametgahlarını Kastamonu’ya aldırırlarsa ilin devletten aldığı hizmet payı da artacak.

Konuyla ilgili pek çok kurum ve kişiler İstanbul’da ve diğer illerimizde yaşayan Kastamonululara ikametgahlarını memleketlerine aldırmaları çağrısında bulunurken bu konuyla ilgili ilk adımı Kastamonu Genç Girişimciler Derneği (KASGEG) Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu attı.

2014 yılında İstanbul’da kurduğu organizasyon, danışmanlık sektörlerinde faaliyet gösteren Artı 1 Grup Şirketi’nin sahibi olarak başarılı işlere imza atan, Beşiktaş Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Küçükşabanoğlu ikametgahını Kastamonu’ya aldırdı.

KASGEG Genel Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin sonuçlarının açıklanması ile birlikte illerin devletten alacağı hizmet payı belli olacak. Kastamonu’nun nüfusu yaklaşık 369 bin. Göç veren bir il olarak nüfusumuzun 3 katı şehir dışında yaşıyor. Özellikle İstanbul’da yaşayan Kastamonulu sayısı 1 milyonu aşkın. Bu hemşerilerimizin en azından bir kısmı ellerini çabuk tutarak ikametgahlarını Kastamonu’ya aldırabilirler. Bununla ilgili son bir ayımız var. Eğer memleketimizi seviyor, Kastamonu’nun kalkınmasını düşünüyorsak hep birlikte adım atmamız gerekiyor. Ben bir Kastamonu genci olarak ilk adımı attım ve ikametgahımı yılın büyük bir  kısmını İstanbul’da geçirmeme ve iş bağlantılarımın İstanbul’da olmasına rağmen memleketime aldırdım. İstanbul’da yaşayan KASGEG Genel Merkez Üyesi arkadaşlarımın bir kısmı da en kısa zamanda ikametgahlarını  Kastamonu’ya aldıracak. İstanbul’da yaşayan diğer hemşerilerimizden de aynı duyarlılığı bekliyoruz.”

“MEMLEKETİMİZ İÇİN ELİMİZİ BİR KEZ DAHA TAŞIN ALTINA KOYDUK” 

KASGEG ailesi olarak “İkametgahını Kastamonu’ya Aldır Kampanyası” başlattıklarını ifade eden Küçükşabanoğlu, “Memleketimiz için elimizi bir kez daha taşın altına koyduk. 31 Aralık’a kadar ne kadar çok hemşehrimize ulaşabilirsek bu bizim memleketimizin başarısı olacaktır. Bu memleketimizin gelişimi için gerekli, ben bunun memleketini düşünen her Kastamonulunun doğduğu toprağa bir vefa borcu olduğunu düşünüyorum. Şehir dışında yaşayan hemşerilerimizin ikametgahlarını Kastamonu’ya aldırmaları durumunda memleketimize devletten daha fazla hizmet gelecek, iller bankasından alınan pay artacak, belediye imkanlarının artması ile hizmetler daha iyi yürütülecek, hizmet kalitesi artacak ve şehir olarak 1 milletvekili daha fazla çıkartacağız. Özellikle İstanbul’da yaşayan iş adamlarımızdan, hemşerilerimizden tüm bu artıları düşünerek gerekli hassasiyet ve özeni göstermelerini istiyor, hemşerilerimize bir an önce memleketlerine gelerek ikametgahlarını Kastamonu’ya aldırmaları çağrısında bulunuyorum. Şehir dışında yaşayan hemşehrilerimizin dışında Kastamonu Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin büyük bir kısmının ikametgahlarını Kastamonu'ya almadıklarını biliyoruz. Bu konuyla ilgili de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ayrıca şöyle de bir durum var ki şehir dışında yaşayan hemşerilerimiz ya da üniversitemize gelen öğrencilerimiz birinci ikametgâhlarını Kastamonu’ya alarak, ikinci ikametgahlarını İstanbul’da ya da istedikleri yerde bırakabilirler” dedi.

(KG)