İlk Türk Kadın Mitingi Kutlama Mesajları

10 Aralık İlk Türk Kadın Mitingi nedeniyle yayınlanan kutlama mesajları

  • 3011
İlk Türk Kadın Mitingi Kutlama Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ MESUT YILDIRIM'IN MESAJI

Kastamonulu kadınlarımız, 10 Aralık 1919 tarihinde gerçekleştirdikleri “İlk Türk Kadın Mitingi” ile vatan, millet sevgisini, millî ve manevi değerlerimizi korumadaki hassasiyetlerini tüm dünyaya duyurmuştur.

Kastamonu’da 3000’den fazla kadının bir araya geldiği miting ile vatan topraklarını işgalden kurtarma mücadelesinde en ön safta yer alan Türk kadını, büyük bir gururla adını tarihe yazdırmıştır.

Bağımsızlığımızın kazanılmasında sayısız fedakârlıkları bulunan ve vatan topraklarının işgal edildiği bölgelerde erkeklerin yanında cepheden cepheye silah, mühimmat ve erzak taşıyan Şerife Bacılar, Halime Çavuşlar, Nene Hatunlar dünyada emsali görülmemiş kahramanlığın, cesaretin ve erdemin sembolü olmuşlardır.

Her türlü zorluğu yenme azim ve kararlılığıyla Millî Mücadele’nin en karanlık günlerinde olduğu gibi 15 Temmuz’da da vatanına sahip çıkan Türk kadını, yarın da aynı duygularla bizlere güç vermeye devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, “İlk Türk Kadın Mitingi” nin 97. yıl dönümünü kutluyor; vatan ve millet uğruna hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan kahraman kadınlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

KASTAMONU AK PARTİ MİLLETVEKİLİ METİN ÇELİK'İN MESAJI

Kurtuluş savaşımızın ve bağımsızlığımızın kazanılması yolunda, cephede mücadele ederek eşsiz fedakârlıklar yapan,  Kastamonu kadınının gurur günü  “İlk Türk Kadın Mitingi”nin,  97. Yıldönümünü büyük gurur ve coşkuyla kutluyoruz. 

Vatan savunmasında erkeğinin yanında yer alan Şerife Bacılar, Halime Çavuşlar, Nene Hatunlar gibi nice kahramanlarımız, cephede, tezgâh başında, kağnı önünde, istiklalimizin kazanılmasında önemli görevler yaparak fedakârlığın ve cesaretin sembolü olmuşlardır.

Kurtuluş savaşında, eşini,  oğlunu, yavuklusunu  “Ya Şehit Ol, Ya Gazi” diyerek cepheye gönderen Türk kadını, 10 Aralık 1919 tarihinde üç binden fazla kişiyle Kastamonu’da düzenlediği Mitingde; vatan topraklarının işgal edilişini asla kabullenmeyeceklerini,   vatan sevgisi konusundaki hassasiyetlerini ve milletimizin kurtuluşu uğruna, istiklal yolunda ölmeyi göze aldıklarını haykırarak, varlığını tüm dünyaya duyurmuşlardır.

97 yıl önce olduğu gibi,  her türlü zorluğu yenme azim ve kararlılığında olan Türk kadını, ülkemizin yarınları için bizlere büyük bir güç vermektedir.  Bu duygu ve düşüncelerle Kastamonu’da ‘İlk Türk Kadın Mitingi’ni gerçekleştirenleri rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Kastamonu kadınının verdiği bağımsızlık mücadelesinin 97. Yılını kutluyorum.

KASTAMONU AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MURAT DEMİR'İN MESAJI

Birleşmiş Milletlerin kurucu üyesi ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesini ilk onaylayan ülkeler arasında yer alan ve tarihi boyunca farklı kültürlere, farklı dinlere kucak açarak dünyada barış kültürüne önemli katkılarda bulunan ülkemiz, bu konudaki duyarlılığını ortaya koymuş ve insan hakları konusundaki önemli sözleşmelere taraf olmuştur.

Demokrasi ve hukuk devleti anlayışının ön planda olduğu bütün demokratik ve muasır devletlerde olduğu gibi ülkemizde de, bireyin güvenliği ve insan haklarına büyük önem verilmektedir.

Yaratılmışların en şereflisi olan insanoğlu, bu şeref ve onur çerçevesinde rengi, ırkı, dini ve dili ne olursa olsun insan olduğu için her türlü hak ve hukuk alanında eşit haklara sahiptir.

“Yaratılanı severiz yaratandan ötürü” düşüncesini kendine ilke edinmiş olan milletimizin bir ferdi olarak, tüm bireylerin insan haklarının saygı göreceği bir dünya oluşturma çabası ve kararlılığıyla 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, dünyada yaşanan tüm sıkıntıların sona ermesini; adalet, eşitlik, özgürlük temelinde mutlu bir gelecek diliyorum”

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ'IN MESAJI

Mondros Mütarekesi’nden sonra Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde başlayan işgalleri, yapılan zulmü kınamak ve bunu dünya kamuoyuna duyurmak için ilimizde 10 Aralık 1919’da gerçekleştirilen Kadın Mitingi’nin 97’inci yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan kahraman kadınlarımızı minnet ve şükranla anıyorum. Emperyalist güçlerin zulümlerine karşı 3 bin Kastamonu kadını gerçekleştirdiği mitingde dünyaya meydan okumuş, “Eğer hakkımız teslim edilmezse, evlâtlarımızın kanlarına kendi kanımızı karıştırarak erkeklerimizle bir safta, dinimiz ve istiklâlimiz için ölecek; haksızlara, zalimlere tarihin lanetlerini terkederek şehâmetle öleceğiz” diyerek esareti kabul etmeyeceklerini açıkça dile getirmişlerdir.

İstiklal Savaşı’nda cepheye gönderilen yiyecek, giyecek, cephane ve silah naklinde görev yapan Kastamonu kadınının ortaya koyduğu destansı fedakârlık belleklere kazınmıştır. Türk kadınının, Kastamonulu Şehit Şerife Bacı’nın, Gazi Halime Çavuş’un şahsında sembolleşen vatan sevgisi ve hür olma iradesi, bugün önümüzü aydınlatan birer meşaledir. Bütün bu özelliklere sahip olan ilimiz, İstiklâl Savaşı yıllarında ülkemizin işgaline tepki olarak gerçekleştirilen ilk kadın mitingine ev sahipliği yaparak da ayrı bir onura sahip olmuştur.

Aradan geçen 97 yıl bizlere göstermiştir ki 10 Aralık 1919’daki o asil ruh hala canlıdır. 15 Temmuz’daki hain kalkışmaya karşı ay yıldızlı bayrağı çocuğuna kefen yaparak vatanını, bağımsızlığını, bayrağını ve inançlarını savunmak için meydanlara koşan kadınlarımız ecdadın izinde olduğunu da göstermiştir. 97 yıl önce Kız Öğretmen Lisesi bahçesinde bir araya gelen kadınlarımız 15 Temmuz’da Cumhuriyet Meydanı’na koşmuşlardır. Kadınlarımız 97 yıl önce nasıl savaşmaya hazır olduklarını haykırdıktan sonra ülke savunması için canlarını seve seve feda ettilerse 15 Temmuz’da da bayrağı, vatanı ve inancı için şehit olmuş kalleşlere geçit vermemişlerdir. Tarihimizin en büyük hainliğiyle karşı karşıya kaldığımız 15 Temmuz’da haçlı zihniyetine, tanklara ve uçaklara karşı iman dolu göğüsler ikinci İstiklal ve İstikbal Mücadelesi’nden de zaferle ayrılmıştır. Tarihimizin en kara gecesi olan 15 Temmuz’u kadınlarımızın vatan sevgisi ve eşleri, çocukları, kardeşleriyle birlikte meydanlara sahip çıkması aydınlanmıştır. Bu vesileyle kahraman kadınlarımıza minnetlerimi sunuyor, şehitlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum.

Şanlı ecdadımız bizim iftihar kaynağımızdır, istikbalimizi aydınlatan, yolumuzu bulmamıza yardımcı olan kutup yıldızlarımızdır. Biz onların kahramanlıkları ve fedakârlıkları sayesinde bugün bu topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşıyoruz. Onların hürmetiyle, onların himmetiyle, onların bereketiyle huzur ve refah içinde geleceğe ilerliyoruz. O ecdada layık olmak için çalışacağız ve ülkemizin istiklalini güçlendirmek, istikbalini daha da aydınlatmak için onların izinden geleceğe yürüyeceğiz. Bu düşüncelerle 10 Aralık İlk Türk Kadın Mitinginin 97’inci yılını kutluyorum.

KASTAMONU GÜNCEL'İN MESAJI

10 Aralık 1919 yılında, üç binden fazla Kastamonulu hanımın katılımıyla Anadolu'nun işgalinin ve yaşanılan vahşetin protesto edildiği, dünya kamuoyunda büyük yankı uyandıran, tarihteki ilk kadın mitinginin 97. yılını büyük bir onur ve gururla kutluyor, bu mitingi tertip eden kurtuluş mücadelesinin kahraman Kastamonu kadınlarını şükran ve rahmetle anıyoruz.