İlk yardım eğitimleri devam ediyor

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen ilk yardım eğitimleri devam ediyor.

  • 2135
İlk yardım eğitimleri devam ediyor

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğünce yıl içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlar ile bireysel olarak başvuran kişilere ilk yardım eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Birimi bünyesinde faaliyet gösteren ilk yardım eğitim merkezinde yıl içerisinde toplam 938 kişiye eğitim verilmiş, eğitim sonunda yapılan değerlendirme sınavlarında başarılı olan katılımcılara ilk yardım belgeleri ve ilk yardımcı kimlik kartları teslim edilmiştir.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere ülkemizde başta trafik kazaları olmak üzere çeşitli kazalar nedeniyle binlerce kişi kaybedilmekte on binlerce kişi yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Bakanlığımız toplumsal ilkyardım bilinci oluşturarak afet ve kaza sonrası bireylerin zarar görebilirliğini azaltmak ve bu bilincin daha geniş kitlelere ulaştırılması, toplum içerisinde ilkyardım eğitimi almış kişi sayısının artırılması amacıyla, çalışmalar yürütülmekte ve İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından düzenli olarak ilk yardım eğitimleri düzenlenmektedir. Eğitimler aralıksız olarak devam edecektir." denildi.