İlkokul öğrencilerinden nostaljik tanıtım

Kastamonulu ilköğretim öğrencileri, nostaljik bir etkinlikle Hatay ve Kırklareli'ndeki okullara Kastamonu'yu tanıttılar.

  • 2170
İlkokul öğrencilerinden nostaljik tanıtım

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen nostaljik tanıtım etkinliği, Behçet Necatigil Borsa İstanbul İlkokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirildi.

Okulun 1. 2. 3. ve 4. sınıflarında öğrenim gören yaklaşık 110 öğrencinin hazırladığı Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı (JEOKAR) ve Mahmut Bey Camisini tanıtan kartpostallar posta yoluyla Hatay ve Kırklareli illerine gönderildi.

Okuldaki diğer arkadaşlarının ve kendilerinin kartpostallarını öğretmenleri nezaretinde Kastamonu PTT Başmüdürlüğünde PTT görevlisine teslim eden 3. sınıfı öğrencileri, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Kırklareli İnece Şehit Er Tuncay Duman İlkokulundaki ve Hatay’daki arkadaşlarına, günümüzde unutulmaya yüz tutmuş nostaljik bir yöntemle Kastamonu’nun tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini çocuk ruhunun saflığıyla yazdıkları kartpostallarla anlattılar.

“Kültür mirasımızı korumak için gençlere iyi tanıtmalıyız”

Kastamonu’nun ilk dünya mirası olarak tescillenen Mahmut Bey Camisi’nin ve Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı’nın (JEOKAR) genç nesillere tanıtılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, Kasaba köyü Mahmut Bey Camisi’nin sadece Kastamonu’nun değil, tüm insanlığın mirası olduğunu belirterek, “Kültürel mirasımızın titizlikle korunması için, genç nesillere iyi tanıtılması gerekir.” dedi.

Nostaljik ve bir o kadar da özel bir etkinlikle Kastamonu’nun kültürel mirasını gelecek nesillere tanıtmak ve farkındalık oluşturmak istediklerini vurgulayan Genel Sekreter Genç, “Kastamonu ilimizdeki Behçet Necatigil Borsa İstanbul İlkokulu’ndaki öğrencilerimiz, jeoparkımızın kurulu bulunduğu ilçelerimizdeki doğal güzellikleri ve Kasaba Köyü Mahmut Bey Camisi'ni tanıtmak üzere Hatay ve Kırklareli’ndeki öğrenim gören çocuklarımıza, arkadaşlarına birer kartpostal gönderdiler. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve çocuklarımızın da bu kültürel mirasa sahip çıkmaları için onlarda farkındalık oluşturmak gerekiyor. Bu amaçla Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği içerisinde nostaljik diyebileceğimiz bir etkinliği gerçekleştirdik. Bu etkinlikle beraber gerek ilimizde, gerek ülkemizin farklı şehirlerindeki çocuklara, doğal güzelliklerimizi, Mahmut Bey Camisi'ni, UNESCO’yu, dünya mirası listelerini öğrenmelerini amaçladık. Bu kapsamda çocuklarımız birer kültür elçisi olarak ve bu etkinliğe katılarak bizlere destek verdiler. Bizim açımızdan bu son derece gurur verici oldu.” diye konuştu.

Kastamonu’dan gönderilen kartpostallar Hatay ve Kırklareli’nde öğrencilere karne töreninde dağıtıldı.

Büyük bir mutluluk ile kartlarını okuyan öğrenciler, kendilerine kartpostal gönderen arkadaşlarına teşekkür etti.