'İnegöl'ü de geçtik'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'İnegöl'ü de geçtik.'

  • 1982
'İnegöl'ü de geçtik'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında İnegölspor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, İnegölspor'u 2-0 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Kendi evimizdeki ikinci, ligdeki 4. maçımıza çıkarken tüm gözler bu maçın sonucuna odaklanmıştı.

Kimse de bir 'yol kazası' istemiyordu.

28. ve 31. dakikada bulduğumuz gollerle maçı 2-0 kazandık.

Dişimize göre bir rakip çıktı karşımıza. Hiçbir tehlikeli atakları olmadı, 20. dakikada uzaktan attıkları şutun yan direkten dönmesinden başka. Bizim de baskın oynadığımız bir maçtı. Galibiyeti hak ettiğimiz gibi fark daha da fazla olabilirdi.

Hocanın ve yönetimin hatası devam ediyor. Kaptanlık kesinlikle Alptekin Çaylı'dan alınmalıdır. Hakettiğini sanmıyorum. Baştan verilmesi yanlıştı. Diğer oyuncuların psikolojisini dahi bozar. Takımın en genci (2004 doğumlu) ve olgunlaşma dönemine girmeden onore etmek amacıyla da olsa verilen kaptanlık yanlış. Kendisinin futbolunda geçen yılın sonlarında başlayan bir düşüş, bir şımarıklık, bir kasıntılık görülmektedir. Henüz otorite sağlayacak yaşta değildir. Önce başarılı futbolunun düşüşüne mani olup, daha çok çalışmalıdır.

Ayrıca hocanın da Alptekin'i sol bek de oynatması, onun sağlayacağı yeteneklerle takıma enerji vermesini engellemektedir.

Fiziki yapısı, teknik kapasitesi, sert futbol gerektiren sol bek de oynamaya hiç de müsait değildir.

Açık tribünün bir kısmı boştu. Yanındaki açık tribün boştu ama daha uzaktaki misafir takıma tahsis edilen tribünde "Efsane Maraton" isimli İnegöl taraftarları takımlarını desteklediler. Geçen yıl da bahsettim, yazdım, söyledim. Misafir takımın taraftarlarını en uzağa itmek, arada boş tribün bulundurmak insan haklarına da, insanlığa da misafirperverliğe de asla yakışmıyor.

Sayın Vali, Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı ve Gençlik Spor İl Müdürü bir araya gelip bu insanlık ayıbına son verin!

Yeni stad isteyenler önce tribünlerin doluluğuna bakarak talep etmeli. Önemli olan staddan ziyade futbol sahasının zeminidir. Bizim stadın zemini de hakkını yemeyelim çok iyi bakılıyor ve belki de Türkiye'de sayılı zeminli stadlar arasında sayılır.

'Yenisi yapılsa kötü mü olur?' denilse de elbette iyi olur ama aciliyet gerektiren bir ihtiyaç olduğunu sanmıyorum. Önce tribünleri dolduralım.

Ayrıca kale arkalarına yapılan kırmızı siyah branda ile kapatma hiç iyi olmamış. Gereksiz, gereksiz olduğu kadar kış mevsiminden çıkmadan büyük oranda tahrip olacaktır.

Önümüzde 'bay' geçecek hafta, sonrası IĞDIRSPOR deplasmanı ve sonrasında sahamızdaki ilk ciddi maç, şampiyon adaylarından SOMASPOR ile olacaktır. O maça hocanın alternatifli forvet bulması gerekmektedir. Takımda santrafor oynayan Okan Eken iyi oyuncu ama yalnız kalmaktadır.

Genelde takımımız üzerindeki ataleti atmış, ısıran bir takım hüviyetine doğru gitmektedir. Teknik ve kondisyon bakımında oldukça ilerleme var.

Hakemden de kısaca bahsedersek, yanlış kart ve yanlış kararlar verdi. Vasatın altında bir maç yönetti. Neyse ki; ev sahibi takım erken gol buldu da rahat etti.

Erken havaya girmeden yolumuza devam edelim.