iPhone 12'de radyasyon iddiası!

Apple, iPhone 12'de belirlenen sınırların üzerinde bir elektromanyetik radyasyon salınımının olmadığını belirtti.

  • 3185
iPhone 12'de radyasyon iddiası!

Geçtiğimiz günlerde Apple cephesinde hiç beklenmeyen bir gelişme yaşandı. Tam da iPhone 15 serisinin tanıtıldığı hafta Fransa’dan gelen bir haber, iPhone'ların güvenliğine dair soru işaretleri doğurdu. Çünkü Fransa’nın telekomünikasyon araçlarını denetleyen kurumu olan ANFR, belirlenen sınırın üzerinde radyasyon yaydığı gerekçesiyle ülkedeki iPhone 12 satışlarını durdurdu.

Dahası bu sorunu bir an önce çözmesi için Apple’a uyarı gönderdi. Eğer bu sorun çözülmezse ülkedeki tüm iPhone 12'lerin toplatılması gerekeceği konusunda Apple uyarıldı.

Fransa’dan sonra Belçika da radyasyon tehlikesi sebebiyle iPhone 12’yi yasaklama ihtimalini değerlendiriyor.

Reuters’ın haberine göre, Belçikalı yetkililer bu sabah bir açıklama yaparak iPhone'ların radyasyon seviyesiyle ilgili bir inceleme başlattıklarını duyurdu.

Belçika İçişleri Bakanı, ülkenin telekomünikasyon denetim kurulu olan IBPT-BIPT’den iPhone 12’yi incelmesini istediğini açıkladı.

IBPT-BIPT sadece eski iPhone modelini ve daha yeni iPhone modellerini de inceleyecek.

Apple, Fransa’nın kararı sonrası BBC’ye verdiği demeçte, ANFR’ın bu kararına resmi olarak itiraz ettiklerini, gerek Apple laboratuvarlarında gerekse üçüncü parti laboratuvarlarda yapılan testlerin, belirlenen sınırların üzerinde bir elektromanyetik radyasyon salınımının olmadığını gösterdiğini vurgulamıştı. Ayrıca telefonun diğer tüm ülkelerde denetimlerden başarıyla geçtiğine dikkat çekilmişti.

Ancak görünen o ki Apple’ın bu itirazı en azından Belçika’da pek de karşılık bulmamış.

Kaynak: CNN Türk