İŞKUR üzerinden okullara 135 güvenlik görevlisi alınacak

Kastamonu'da Toplum Yararına Programı kapsamında İŞKUR üzerinden 9 ay süreliğine okullarda güvenliği sağlamak için 135 güvenlik görevlisi istihdam edilecek.

  • 1003
İŞKUR üzerinden okullara 135 güvenlik görevlisi alınacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalan “Okullar ve Çevresinin Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü” doğrultusunda 2018-2019 eğitim-öğretim yılında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı resmi okullarda görev yapmak üzere 135 özel güvenlik görevlisi Toplum Yararına Program kapsamında 9 ay süreyle istihdam edilecek. Geçici süreli istihdam için başvurular başlarken son başvuru ise 21 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

Öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitim almalarını sağlamak amacıyla Türkiye İş Kurumu Kastamonu İl Müdürlüğü ile Kastamonu Milli Eğitimi Müdürlüğü arasında imzalanan protokollere göre programlar 4 Ekim 2018’de başlayıp 28 Haziran 2019’da sona erecek. Başvuru yapan işsiz vatandaşların işe yerleştirilmeleri liste yöntemi ile gerçekleştirilecek.

Başvuru yapmak isteyen kişilerin İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması, özel güvenlik sertifikası sahibi olması ve sertifikanın süresinin 28 Haziran 2019’a kadar geçerli olması, programa müracaat ettiği tarihte 18 yaşını bitirmiş olması, emekli ve malul maaşı almaması, açık öğretim hariç öğrenci olmaması, SGK kayıtlarına göre çalışıyor olmaması isteniyor. Başvuru başlangıç tarihi aynı olan Toplum Yararına Programlara, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilecek.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yürütülecek programda çalışmak isteyen özel güvenlik sertifikasına sahip vatandaşların müracaatlarını Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne, Merkez ve ilçelerdeki Hizmet Noktalarına, şahsen ya da www.iskur.gov.tr internet sitesinden yapabilecek olup, daha ayrıntılı bilgi Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden veya 444 75 87 numaralı telefondan edinilebilecek.