İstiklal Yolu Paneli düzenlenecek

Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından "Milli Mücadelenin 100. Yılında İstiklal Yolu ve Yiğit İnebolu Paneli" düzenleniyor.

  • 1056
İstiklal Yolu Paneli düzenlenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Panel, 21 Ekim 2019 pazartesi günü saat:14.00’da Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Yerleşkesi’nde Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serdar Yılmaz; "İstiklal Savaşı sırasında İnebolu-Kastamonu-Ankara hattının bir anda önem kazanmış İnebolu, Ankara için denize açılan en yakın ve en güvenli pencere olmuştur. Günümüzde 'İstiklal Yolu' olarak tescil edilmiş bulunan İstanbul’dan Ankara’ya istiklal mücadelesine katılmak için harekete geçen çok önemli devlet erkanı ve aydınların büyük kısmı, İnebolu yolunu tercih etmiştir. Çeşitli yollarla temin edilen silah mühimmat ve teçhizat en güvenli limanlardan birisi olan İnebolu Limanı ve sevkiyatın Batı Cephesine yapılmasında en müsait yol olan İnebolu-Kastamonu-Çankırı-Ankara hattı kullanılarak yapılmıştır. Bu taşıma faaliyeti sırasında fedakarlık örneği kağnı kollarının yazdığı destan Şehit Şerife Bacı sembolü etrafında dilden dile halk arasında dolaşmaktadır" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Erik’in oturum başkanlığını yapacağı panelde; Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz “Milli Mücadelede Kastamonu”, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Avukat Hüseyin Özbek “Kastamonulularda İstiklal Mücadelesi ve İstiklal Yolu Algısı”, Emekli Piyade Albay Atakan Köksal “İstiklal Savaşı’nda İnebolu’nun Yiğitliği” ve Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Eski ise “Milli Mücadele ve İstiklal Yolu” konulu konuşma yapacaklar.