İYC'den Hicret ve Aşure Günü Programı

İlim Yayma Cemiyeti, Hicret ve Aşure Günü nedeniyle bir program düzenledi.

  • 348
İYC'den Hicret ve Aşure Günü Programı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlim Yayma Cemiyetinde yapılan programda, ilk olarak Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından kaside ve ilahi dinletisi gerçekleştirildi. Programda konuşan İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse, “Hz. Nuh aleyhisselamın Nuh tufanında insanları kurtuluşa davet etmiştir. Birçok insan, o günkü yokluk ve telaş içerisinde peygamber efendimizin çağrısına kulak vermemesi ve sonucunda helak olması. Aslında da günümüzde de bir tufan yaşıyoruz. İnsanlar birbirleriyle bağırarak konuşuyor, insanlar birbirlerini anlamıyor, dinlemiyor, kulak vermiyor. Herkes günlük telaşlar içerisinde gününü gün etmekte geçiriyor. Cenabı Allah, bizlere içerisinde yaşadığımız tufandan kurtulanlardan eylesin inşallah” dedi.

Köse, “Bugünde aslında Hüseyinlere sahip çıkamıyoruz. Nasıl diktatör Sisi’nin kurşunlarıyla canını veren 19 yaşındaki Esma kardeşimize sahip çıkamadıysak, nasıl Mavi Marmara gemisiyle siyonist İsrail’e karşı mücadele eden o mübarek insanlara sahip çıkamadıysak, 14 yaşında Kurban Bayramında fakir ailelere kurban dağıtan Yasinlere sahip çıkamadıksak, bugün şehitlerimize de sahip çıkamıyoruz. Bu vesile ile bizler, bu dünyada yaşanan kerbelaya ve kaybettiklerimiz Hüseyinlerimizle ilgili dertlenmemiz, düşünmemiz, tefekkür etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Dünyanın her tarafında Müslümanların, mazlumların yaşadıkları coğrafyadan değişik bölgelere hicret etmek zorunda bırakıldığını ifade ede Fatih Köse, “Afrika’nın ve yakın Doğu’nun kaynaklarıyla sahte bir zenginlik yaşayan Batı dünyası, sınırlarına ve kapılarına gelen Müslüman dünyasına inançlarına, yaşantılarına bakılarak ayrım yapılıyorlar. Bu çifte standardı dünyadan, bizler insanlığın son adası olan Anadolu’da yaşıyoruz. Gerçekten bu topraklar tarih boyunca Hz. Muhammed’in ümmetine ev sahipliği etmiş, mazlumların yanında olmuş, zalimlerin karşısında durmuş topraklardır. Bizlerinde bu bakımdan omzunda çok büyük sorumluluklar vardır. Milletimizi, birlik ve dirlik içerisinde olması ve yeni bir dünya kurması için bu sorunlarla mücadele edecek şekilde hazırlıklı olması gerekiyor. Siyasetçilerimize, bürokratlarımıza, akademisyenlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize ve tabii ki de İlim Yayma Cemiyetine önemli vazifeler düşüyor. Bizler, üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Bu sorunları dert edinen gençliği yetiştirmek için gayret ediyoruz. Allah bizim, bu kutsal yolda yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Diyanet Eğitim Merkezi’nde görevli Mehmet Çelebi konferans verdi. Çelebi, konferansında hicretin öncesi ve sonrası ile öneminden bahsetti.

Programın ardından, davetlilere aşure ikram edildi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)