İYİ Parti'de istifalar sürüyor

İYİ Parti Kastamonu İl Disiplin Kurul Başkanlığı Kurul Sekreteri Mıkçı, görevinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

  • 1268
İYİ Parti'de istifalar sürüyor

İYİ Parti Kastamonu İl Disiplin Kurul Başkanlığı Kurul Sekreteri Nazım Mıkçı, "Ortaya koydukları ilkeleri ilk kendileri çiğneyenler, çiğnedikleri ilkelerle beraber, ülkenin her yerinde bu harekete umut bağlayan Türkçü, Turancı, Ülkücü ve Atatürkçü insanların umutlarını da yok etmişlerdir." dedi.

Mıkçı, istifasına ilişkin açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Söylemlerin ve eylemlerin taban tabana zıt bir hale geldiği bu tabloda ahlâklı ve ilkeli siyaset yapmanın imkânsız olduğunu üzülerek müşahede etmiş bulunmaktayım.

Milli hassasiyetlerin önemsenmediği, istişare kültürünün yok sayıldığı, liyakat anlayışının dışına çıkıldığı, 'vesayet' altında olduğu izlenimini üstünden atamayan bir yönetim anlayışının hâkim olması nedeniyle, arzu ettiğimiz siyaset anlayışını gerçekleştirme imkânı kalmadığına olan inancım kesinlik kazandığı için İYİ Parti İl Disiplin Kurul Başkanlığı Kurul Sekreterliği görevimden ve üyesi olduğum İYİ Parti'den istifa ediyorum."