Jandarma kuruluş yıl dönümünü kutladı

Jandarma Teşkilatı 185'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

  • 1261
Jandarma kuruluş yıl dönümünü kutladı

Jandarma Teşkilatının 185'inci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik yapıldı.

İl Jandarma Komutanlığınca Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunma ve şehitlik ziyaretinin ardından İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Özden ve jandarma personeli Kastamonu Valisi Meftun Dallı'yı makamında ziyaret etti.

Jandarma kuruluş yıl dönümünü kutladı

Vali Dallı, "Jandarma Genel Komutanlığının 185'inci kuruluş yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamaktayız. 1839 yılından bu yana, vatanımızın dört bir yanında huzur ve güvenliğin teminatı olan Jandarma Teşkilatı, görevlerini kahramanca ve fedakârca yerine getirmiştir ve getirmeye devam etmektedir. Vatanımıza ve milletimize hizmet yolunda gösterdikleri üstün gayretin, halkımız nezdinde de takdirle ve şükranla karşılandığını belirtmek isterim.

Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, görevde bulunan teşkilat mensuplarımıza da sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Allah korusun, muhafaza etsin, başarılarınız daim olsun." dedi.

Jandarma kuruluş yıl dönümünü kutladı

İl Jandarma Komutanlığınca Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara tanıtım amaçlı silah, teçhizat tanıtım stantı açıldı.

Tören sırasında Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ülke genelinde düzenlenen 'Kanun Ordusu Jandarma 185 Yaşında Temalı Şiir Yarışması'nda lise kategorisinde il birincisi olan Göl Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Bayram ve ortaokul kategorisinde il birincisi olan Şehit Şerife Bacı ortaokulu öğrencisi İsmail Mustafa Öz'e Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gönderilen ödülleri takdim edildi.