'Kadın erkek fırsat eşitliğini sağlayacağız'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Babaş, 'Kadın erkek fırsat eşitliğini sağlayacağız.' dedi.

  • 646
'Kadın erkek fırsat eşitliğini sağlayacağız'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada eşitlik vurgusu yaptı.

Babaş, "Toplumun öteki yarısı, neslin mimarı, sevginin bereketin, umudun kaynağı, üreten, büyüten, çoğaltan, tamamlayan, güzelleştiren bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun." dedi.

Babaş, "Kadınlar gününün bir farkındalık günü olduğunun bilinciyle, başta kadına yönelik şiddet olmak üzere kadınların karşı karşıya kaldığı sorunların kaynağını kurutmak gerekiyor. Toplumsal algının değişmesi, adil bir bakış açısının gelişmesi, daha da önemlisi kadının karar alma süreçlerinde daha etkin rol alması çok önemli. Sadece kanunlarla kağıt üzerinde yapılacak düzenlemeler yetmez, meselenin özüne inip kaynağını kurutmak gerektiği inancındayım." diye konuştu.

"Toplumsal hayatta kadın erkek fırsat eşitliğinin sağlanması için çok çalışmamız gerekiyor." diyen Tahsin Babaş, "Kastamonu kahraman Türk kadının sembollerinden Şerife Bacının diyarı. Kurtuluş Savaşımızda cepheye taşıdığı mermiyi yavrusundan da kendi canından önde tutan Şerife Bacı'nın ruhu nesilden nesile yaşıyor. Kadınların, memleketin her karışında emeği, alın teri var. Dün olduğu gibi bugün de yarın da kadını erkeği ile birlikte ülkemizin yarınları için çalışacağız. Kadının dışlandığı hatta yok sayıldığı bir anlayışın yarım olduğunun da yarım kalacağının da farkındayız. AK Parti bir kadın hareketidir. Kadınların bizim siyasi yolculuğumuzda da başarımızda da rolü çok büyüktür. Başarının da mutluluğun huzurun da birlikten doğduğuna inanıyoruz. Kadınlarımızla gurur duyuyoruz. Başarılı erkeğin arkasında değil yanında, omuz omuza yürüdüğü bir kadın vardır. Bizim inancımızda da kültürümüzde de kadın hep güçlü bir şekilde var olmuştur, var olmaya da devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Babaş, "8 Mart dolayısıyla sözüm ona kadın hakları savunuculuğu yapanları, önce özeleştiri yapmaya davet ediyorum. Kız çocuklarımızın en temel hakkı olan eğitim öğrenim görme hakkını gasp eden, kılık kıyafet özgürlüğünü kendi dünya görüşlerine hatta kişisel moda anlayışlarına indirgeyenleri eğer samimilerse önce içtenlikle özür dilemeye davet ediyorum." diye konuştu.

Babaş, "Yükseköğretim Kurulu verilerine göre, üniversitelerde eğitim gören kız öğrencilerimizin oranı yüzde 51,7... 7 milyon 503 bin 181 öğrencinin 3 milyon 879 bin 512'si kız, 3 milyon 623 bin 669'u ise erkek. Bu oran AK Parti iktidarının çözüme kavuşturduğu başörtülü kızlarımızın eğitim haklarını güvence altına almasının sonucudur. Sadece eğitimde değil toplumsal hayatın her alanında kadınların önüne set olarak konan bu haksız duvarın yıkılmasıyla, kadınlar akademik dünyadan bürokrasiye, milletvekilliğinden iş dünyasına birçok alanda başarı ile kariyer yolculuğuna devam ediyor. Geçmişte kadın kaymakam, kadın vali atanması haberlere konu olacak kadar büyük bir olayken bugün son derece normal." diye konuştu.

Babaş, "Şehrimizin vergi rekortmenleri içerisinde kadın girişimcilerimiz var. Şehrimizde iş dünyasından kültür sanata hayatın her alanında çok başarılı kadınlarımız var daha fazlası için hep birlikte var gücümüzle çalışacağız. Kastamonu kadınının eğitimden istihdama her zaman yanında olacağız. Kadın erkek diye ele aldığınızda zaten bir ayrım yapıyorsunuz bu yüzden biz meseleye eşitlik, adalet ve hakkaniyet ekseninden bakıyoruz." diye konuştu.

Babaş, "Kadınların hak ettiği seviyeye ulaşması için bütün imkânlarımızı seferber edip daha çok çalışacağız. Kadını erkeği el ele, huzur ve refah içinde yaşayan mutlu bir Kastamonu için projelerimiz hazır. Kız çocuklarımıza, şehrimizin tüm kadınlarına söz veriyoruz, projelerimizle, desteklerimizle hep yanınızdayız. Azmi, inancı, sevgisi, emeği ve fedakârlığı şehrimizin ve ülkemizin gücüne güç katan bütün kadınlarla gurur duyuyoruz. Birlikte yürüyeceğimiz zorlu yollar, gururla kutlayacağımız başarılar, sevinçle kucaklayacağımız nice güzel anlar var. Kadınların umudu baki olduğu sürece güçlüyüz. Bir kez daha tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü Kutluyorum." ifadelerini kullandı.