Kadınlar özgürlükleri için 'Kıyafetime karışma!' dedi

Binlerce kadın özgürlükleri için 'Kıyafetime Karışma' yürüyüşüne katılarak sesini duyurdu.

  • 770
Kadınlar özgürlükleri için 'Kıyafetime karışma!' dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye, Pendik’te mini etek giydiği gerekçesiyle darp edilen kadının ardından şimdi de Maçka Parkı’nda şort giydiği gerekçesiyle parktan atılmak istenen genç kadının yaşadıklarına tanık oldu. Maçka Parkı’nda yaşanan bu olayın ardından binlerce kadın özgürlükleri için “Kıyafetime Karışma” yürüyüşüne katılarak sesini duyurdu. Medya Takip Merkezi (MTM) de sosyal medya izleme ve ölçümleme platformu DigiLUP üzerinden toplumun nabzını tuttu.

İşte araştırmanın tüm detayları

Artan taciz ve şiddete karşı Türkiye, kenetlenmiş şekilde sesini duyurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Maçka Parkı’nda güvenlik görevlilerinden birinin şort giydiği gerekçesiyle genç kadını parktan atmaya çalışması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Konuyla ilgili ifade veren genç kadın başından geçenleri anlatarak güvenlik görevlisinin kendisine 'Sonra tecavüz edince kim koruyacak diyorsunuz’ sözlerini açıklamasının ardından tepkiler çığ gibi büyüdü.

Maçka Parkı’nda yaşanan bu olayın ardından İstanbul Kadıköy’de binlerce kadın, “Kıyafetime Karışma - Kadınlar için Adalet” yürüyüşünde kadına yönelik şiddete “dur” demek için bir araya geldi. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun da destek verdiği kadınlar şiddete, tacize ve tecavüze karşı seslerini duyurmak için Kadıköy Süreyya Operası önünde buluştu. Ellerinde şortların asılı olduğu askılarla gelen kadınlar ‘şortuma karışma’, ‘başörtüme karışma’, ‘kıyafetime karışma’, ‘her yer kadın her yer direniş’ sloganları atarak yürüyüşlerini gerçekleştirdi. 

“Kıyafetime Karışma - Kadınlar için Adalet” yürüyüşü İstanbul’dan sonra 3 Ağustos Perşembe günü saat 18.00’da İzmir’de, 5 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00’da Ankara’da yapılması planlanıyor.

Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya izleme ve ölçümleme servisi olan DigiLUP, 27 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında yaşanan bu olayın sosyal medyadaki nabzını tuttu. Uzun süre TT listelerinde kalarak olay #KıyafetimeKarışma etiketiyle yaklaşık 56 bin 417 ileti, #KıyafetimeKarışmaYürüyüşü etiketiyle 37 bin 286 ileti, #istediğimizgibi etiketiyle 24 bin 716 adet paylaşımla sosyal medyada yer aldığı görüldü.