'Kadrolu ve KHK'li ayrımı son bulmalıdır'

İl Özel İdare işçilerinin ücret ve kadro sorununu Meclis'te gündeme getirdi. Kadrolu ve KHK'li ayrımı son bulmalıdır.' dedi.

  • 1987
'Kadrolu ve KHK'li ayrımı son bulmalıdır'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, İl Özel İdare işçilerinin ücret ve kadro sorununu Meclis’te gündeme getirdi.

2017 yılında çıkarılan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamudaki tüm taşeron işçilerin kadroya geçirileceği duyurulmasına rağmen iktidarın verdiği sözlerin arkasından dolandığı için on binlerce işçinin mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Milletvekili Hasan Baltacı, taşeronun adının kalktığını, geriye ise işçiliğinin kaldığını söyledi.

Türkiye genelinde sayıları 8 bin 500, Kastamonu’da ise 335 olan İl Özel İdare işçilerinin ne taşeron, ne de kadrolu olduğuna işaret eden Milletvekili Baltacı, “Kadrolu ve KHK'lı ayrımı son bulmalıdır. Bir an önce özel idarelerde eşit işe eşit ücret uygulanmalı, adalet sağlanmalıdır” diye konuştu.

Milletvekili Hasan Baltacı, Meclis’te yaptığı konuşmada, “2017 yılında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamudaki tüm taşeron işçilerin kadro alacağı duyurulmuştu. Ancak iktidar bugün Emeklilikte Yaşa Takılanda olduğu gibi, taşeron düzenlemesinde de verdiği sözlerin arkasından dolandığı için on binlerce işçi kadroya geçemedi. Kastamonu’da 335, Türkiye genelinde ise sayıları 8 bin 500’i bulan Özel İdare İşçileri mağdur oldu. Bu kardeşlerimiz; sözleşmeli işçi değiller, geçici işçi değiller. Kamu personeli değiller, kamu isçisi değiller. Ne taşeron, ne de kadrolu işçiler. Anlayacağınız taşeronun adı kalktı, geriye işçiliği kaldı. Kadrolu ve KHK'li ayrımı son bulmalıdır. Bir an önce özel idarelerde eşit işe eşit ücret uygulanmalı, adalet sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

İl Özel İdaresi işçileri geçtiğimiz hafta Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’yı, CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin’i ve CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak’ı ziyaret ederek iş yaşamında karşı karşıya kaldıkları sorunları aktarmışlardı.

'Kadrolu ve KHK'li ayrımı son bulmalıdır'