Kalp konusunda başka şehre gitmeyin!

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalp ameliyatı olan Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin sağlığına kavuştu. 'Kalp konusunda başka şehre gitmeyin!'

  • 11905
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kalp konusunda başka şehre gitmeyin!

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Kalp Damar Cerrahi Ünitesi ekipleri 44 yaşındaki erkek hastayı başarılı süren bir operasyonla sağlığına kavuşturdu.

Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Burak Tamtekin, Op. Dr. Nurcan Ayabakan Eski ve Op. Dr. Gülsen Ersoy kalpte başarı öyküleri yazmaya devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğü, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörlüğü ve Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül’ün özverili çalışmalarıyla hastaneye kazandırılan kalp merkezinde yapılan başarılı operasyonlarla başka merkezlere gidilmeden hayatlar kurtuluyor.

Bu kez de ilimiz Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin’in aort ameliyatının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade eden Dr. Tamtekin hastanın ameliyat öyküsünü şöyle aktardı:

“Ahmet Bey bize bazı şikayetlerle başvurdu. Zaten kendisi de daha önceki tetkiklerde teşhisin ne olduğunu bilerek geldi. Teşhis: Aort damarında genişleme, aort kapağında darlık ve doğuştan aort kapağı 3 yaprakçıklı olması gerekirken, 2 yaprakçıklı olmasına bağlı olarak darlık oluşmuş, oda aort damarını genişletmiş.

Ahmet Bey'in yaşının genç olması, aort cerrahisi yapacak olmamız ameliyatın riskini biraz yükseltiyordu. Bizde detaylı tetkikler yaptık. Ondan sonra gerçekten daha önceki teşhislerin aynı olduğunu görüp, ameliyat programını yaptık.” dedi.

Dr. Tamtekin, ameliyatın başarılı şekilde gerçekleştirildiğini, ameliyat sonrasındaki sürecin güzel geçtiğini, yoğun bakım ve servis tedavisinden sonra hastanın taburcu işleminin yapılacağını söyledi.

kalp ameliyatı ahmet şirin

Taburcu olan Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin ise; “Öncelikle doktorlarıma çok teşekkür ederim. Doğru bilinen yanlışlar var. Bunu düzeltmek istiyorum özellikle. Yerinde Kastamonu'da bu kadar profesyonel bir sağlık hizmeti sunulurken, bana bu teşhis konulduğunda sürekli Ankara, İstanbul ve Karabük önerildi. Çünkü eski alışkanlıklar var Kastamonu’da. Ama biz doktorlarımıza güvendik. Sağ olsunlar bugünde sağlıklı bir şekilde taburcu oluyorum. Kastamonu insanı burada bu hizmeti alabilirken herhangi bir sebepten dolayı farklı bir yere yönlendirilmesi zaman, emek ve ekonomi anlamında insanımızı yorar. Hiçte gerek yok. Çok profesyonel bir hizmet var. Beş altı günde yoğun bakım, servis derken taburcu oluyorum. Bu anlamda hem ekibimize, ameliyat ekibimize, hem de doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnsanlar önce bir Eğitim Araştırma Hastanesine yani Kastamonu’ya gelsinler. Zaten gerekli yönlendirmeler burada yapılıyor. Burayı denesinler, burada ikna olmazlar ise başka yerleri deneyebilirler. Çok şey kazanacaklarını düşünüyorum. Tekrardan çok teşekkür ediyorum.” dedi.