Kantarcı "Terör Huzur ve Güvenin Tek Düşmanı"

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilişinin 1. yıldönümü nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

  • 591
Kantarcı &quotTerör Huzur ve Güvenin Tek Düşmanı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kantarcı; "31 Mart 2015 tarihinde İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görev yapmakta olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, makam odasında terör örgütü mensuplarınca şehit edilmiştir.

Bugün Mehmet Selim Kiraz'ın şahadetinin 1.yıl dönümü. Bu vesile ile Hukuk Devletinin teminatı olan meslektaşlarımıza karşı yapılan bu tür saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Terör saldırısı nereden gelirse gelsin amacı ne olursa olsun bizleri hukuk devletine olan bağlılığımızdan demokrasiye olan inancımızdan asla ayıramayacak ve yıldıramayacaktır. Ancak acımızı da unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Zira; aradan geçen zaman, bir yıl önce yürek yangını ile söylediğimiz sözlerin ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. Terörün dini, milliyeti, inancı olmaz. Terörün hedefi tamamen toplumun huzur ve refahıdır. Bunu istemeyen odaklar parayla tuttuğu ciğeri beş para etmez kiralık katiller ve güya inancı uğruna kandırılmış sefilleri kullanmaktadırlar. Toplum ve tüm insanlık teröre kayıtsız kalamaz zira bu öyle bir ateş ki acısı herkese ulaşabilir. Dün bize teröre yönelik yapılan uygulamalarda ders vermeye kalkışan  ve teröristleri, terör yandaşlarını ve finansörlerini demokratik mücadele veren yaramaz çocuklar olarak kabul eden avrupa bugün Paris'te,  Bürüksel'de aynı teröre maruz kaldığında neredeyse hukuku rafa kaldırıp bizi tenkit ettikleri uygulamalara rahmet okutacak uygulamaları hemen hayata sokmuştur.

Terörizm artık tüm dünyada huzur ve güvenin tek düşmanı haline gelmiş durumdadır. Buna karşı da ulusal veya uluslararası toplumlar birlikte karşı koymak zorundadır. Ata yadigarı güzel yurdumuzda da geleceğimizi karartmak isteyenlerin Mehmet Selim Kiraz savcımızın şehit edilmesinden beri geçen bir yıl içerisinde güneydoğuda tırmandırdıkları olaylarla, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda, Ankara Tren Garı'nda, Merasim Sokakta, Kızılay'da patlattıkları bombalarla  yüzlerce masum insanımızı  aramızdan ayırdılar ve şehit ettiler. Acı milletimizin acısıdır. Yüreklerimizde en derinlerde bu acıyı hissediyoruz ama bu acı bizi yıldırmamalı. "umutlarımız acılarımızdan daha büyük olmalı" der şair. Bizim de terörün biteceği, insanların mutlu huzurlu ve müreffeh bir şekilde yaşayacakları geleceğe dair umutlarımız  bu yaşadığımız acılardan daha büyük olmalı.

Bu duygularla, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilişinin 1. yıldönümünde kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere yakınları ve tüm yargı camiasına sabır  dilerken tüm teröre kurban giden ve terörle mücadelede aramızdan ayrılan şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor bu mücadelede yaralanan gazilerimize de acil şifalar diliyorum."