Karaçomak deresinin temizliğine 10 gün ara verildi

Kastamonu Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Karaçomak deresindeki temizlik çalışmalarına 10 gün ara verildiğini söyledi.

  • 1734
Karaçomak deresinin temizliğine 10 gün ara verildi

Sel afeti nedeniyle yer yer kum ve çakıl birikintileri oluşan Karaçomak deresinde temizlik çalışmalarına başlandı.

Devlet Su İşleri ile yapılan görüşme sonrasında sağlıklı bir temizlik yapılabilmesi için Karaçomak Barajı’ndan su akışı kısılarak derenin debisi düşürüldü.

Temizlik çalışmalarının sürdüğü esnada çiftçiler, derenin debisinin düşürülmesinden ötürü sulamada sıkıntılar yaşadıklarını belirtmeleri üzerine derenin debisi eski haline getirilerek çalışmalara 10 gün ara verildi.

"Üretimin artması adına adımlar atan belediyecilik anlayışımız var"

Tarımsal sulamada da kullanılan Karaçomak Barajı’nın şehir için büyük önem arz ettiğini belirten Başkan Vekili Mehmet Yurt, “Tüm kamuoyu da takdir edecektir ki zor şartlarda şehrinde üretimin ayakta kalması için mücadele eden çiftçilerimizin bizlere ilettikleri sulama sıkıntısı ertelenecek bir husus olamazdı. Sayın Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun öncülüğünde üretimin her daim önemine vurgu yapan ve şehrimizdeki üretimin artması adına adımlar atan belediyecilik anlayışımız doğrultusunda üreticilerimizin; temizlik çalışmalarımızı ertelememiz ve su debisinin yeniden normal seviyeye çıkartılması yönündeki talebine olumlu cevap verdik. Çalışmalarımızı 10 gün erteleme kararı aldık.” dedi.

Yurt; “Üretimde sıkıntılar yaşanmaması adına aldığımız bu kararı tüm kamuoyunun sağduyuyla yorumlayacağından eminim. Üreticilerimizin talep ettikleri süre tamamlandığında derenin debisinin tekrar düşürülmesi talebimizi Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüze iletecek ve gerekli çalışmaları hızla tamamlayacağız.”