'Karaman maçından ders çıkarmak gerek'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Karaman maçından ders çıkarmak gerek.'

  • 3090
'Karaman maçından ders çıkarmak gerek'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Karaman FK ile karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Karaman FK'yi 3-2 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "10 Aralık Kastamonu için önemli bir gündür. 104 yıl önce Türkiye’deki ilk kadın mitinginin yapıldığı ve düşman güçlere mücadele ruhumuzun ifadesi olan değerli bir gündür.

Atalarımızın evlatları olarak bu günde Karaman Futbol Kulübünün karşısına lider olarak çıktık.

Bir hafta önceki son yılların en başarılı sonucunu AMEDSPOR karşısında alan takımımız adeta bunun tesadüfi olduğunu ispatlamak istercesine Karaman karşısında 18. dakikada 2-0 yenik duruma düştük! Hepimiz demorolize olduk. Gerçekten bizim ve onların oyununa göre bu skorun altından kalkmak imkansız gibi görünüyordu.

38. dakikada üçüncü gol tehlikesini kalemizde yaşarken, liderliğimizin bu hafta bitebileceği endişesini hepimiz yaşadık! Onursal Başkan Cengiz Aygün kahrından, yüzü simsiyah yerinden kalkıp içeriye gitti. Neyse ki sonu sevindirici oldu.

İlk yarıyı bir gol atabilirsek umutlarımızı ikinci yarıya taşırız beklentisi içindeydik. Beklentimiz 41. dakikada sağ kanattan yerden yapılan ortaya golcümüz Okan’ın vuruşu ile umudu ikinci yarıya taşıdık. Devre 1-2 aleyhimize kapandı.

İkinci yarının başında, 48. dakikada penaltı kazandık. Beraberlik ve sonrasında galibiyet golü ile maçı alabilir noktasına gelmiştik.

Ne yazık ki çok önemli bir gol sayısı olması gerekirken, beraberliğe yaklaşmışken Okan’ın vuruşu kalecinin kurtarışı ile skorun devamını sağladı. Umudumuz bir kere daha kırıldı!

Herkesin bilmesi gerekir ki; 'Penaltı kurtaran kaleci yoktur, penaltı atamayan oyuncu vardır.' Demek ki iyi vuruş yapan oyuncuya attırmak gerek. Golcümüzün sayısı artsın diye penaltı attırılmaz. Penaltı kaçarsa işte bu nedenle kaçar!

58. dakikada kombine bir atak geliştirdik, güzel yardımlaşmalar ile atağımız tehlike yaratsa da gol atamadık. Aslında her zaman böyle ataklar yapabilen takım olmalıyız. Hücumda maalesef çoğalamıyoruz.

Bir örnek verirsem, 25. dakikada iki farklı galip durumda olan Karaman, hücumda 5 kişi ile gol ararken, akabinde biz hücuma geçtiğimizde 3 kişi vardık. O zaman topu kaybetmeye de mahkum oluyoruz.

Neyse ki moral bozukluğunu üzerimizden erken attık, 57. dakikada Yusuf’un harika golü beraberliği getirdi. Biraz toparlanır gibi olduk. Karaman 5 dakika içinde 2 gol attı, biz de ikinci yarı 6 dakika içinde iki gol attık. 63. dakikada Yusuf’un kontrataktan kaptığı topla galibiyet golümüzü atması herkesi sevindirdi.

Karaman disiplinli oyunundan taviz vermeden oynadı. Yardımlaşmaları ve hücuma katkıları bizden iyi görünüyordu. Hatta 79. dakikada kalemizde büyük tehlike atlattık.

Son 10 dakika ise adeta bizim sahayı mesken tuttularsa da savunmamızın mücadelesi ile gole kalemizi kapattık KSK 3 Karaman 2 olarak üç puanı hanemize yazdırdık.

Genel yorumum ise; bu maçtan alınacak çok ders var. Birlikte hücum etme ve çoğalmada yeterli değiliz. Takımın illa da bir penaltıcı olması gerekiyor. İlyas, Yusuf ve Kubilay’ı iyi penaltı atabilecek teknikte görüyorum.

Hocanın Abdulaziz’le anlaşması var herhalde oynatmak için!.. Onun takıma bir katkısı olmadığı uzun zamandan beri görünürken, ısrarını anlamak zor. Ayrıca bundan önceki Belediye Derince maçında olduğu gibi, sahanın en iyisi Yusuf iken onu çıkarması da yanlış. (Bir mazereti yoksa)

'Özel hoca' tuttuğu Alptekin’de henüz bir kıpırdanma var gibi ama yetersiz. Sanırım sezon sonuna yetiştirir(!)

Taraftarlarımız sakin olsun. Sahaya pet su bardak atmakla bir şey kazanamazsınız, kulübün ceza almasına neden olursunuz. Herkes bunu yapmaya teşebbüs edene müdahale etmelidir. Ayrıca aleni küfürlü tezahurat KASTAMONU’ya yakışmıyor. Terbiyemizle protesto edelim!

"Bir musibet, bin nasihatten iyidir"