Kartal Belediye Başkanı Öz muhtarlarla bir araya geldi

2009 yılından bu yana muhtarlarla bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kastamonulu muhtarlarla bir araya geldi.

  • 954
Kartal Belediye Başkanı Öz muhtarlarla bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Öz, muhtarlık makamını çok önemsediklerini, son muhtarlar toplantısının 97’nci oturumunu Kastamonu’da gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Göreve geldiği 2009 yılından beri muhtarlar ile bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ziyaret için geldiği Kastamonu’da merkez ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Uzun zamandan beri Kastamonu’ya gelmek istediğini ancak kısmet olmadığını ifade eden Öz, Kastamonu’yu çok beğendiğini ve kültürel dokusu olduğunu vurguladı.

4 yıl önce Kastamonulu muhtarlarla Kartal’da düzenlenen bir etkinlikte bir araya geldiklerini, bu ziyaretin ise bir nevi iade-i ziyaret olduğunu kaydeden Altınok Öz: “Kastamonu’da muhtarlar ile bir araya gelmek istedik. Kartal belediyesi olarak bir başarımız varsa burada Kartal muhtarlarımızın önemli bir payı var. Çünkü her toplantıda ben Kartal’ın sorunlarını onlardan dinliyorum. Türkiye’de halk tarafından doğrudan seçilen 3 tane makam var. Bunlar muhtarlar, belediye başkanları ve Cumhurbaşkanıdır. Dolayısıyla demokrasinin en uçtaki en önemli kişileri muhtarlardır. Muhtarlar ev ev dolaşarak kendini ifade eden insanlardır. Muhtarlık müessesesi önemlidir” dedi.

Referandumla ilgili konuşmak istemediğine değinen Öz, muhtarlar için demokrasi gereği sandıktan kendi başlarına çıkan kişiler olduğunu belirterek: “Muhtarlar demokrasinin kıymetini en iyi bilen kişilerdir. Bu referandumun ise kişilerle hiç ilgisi yoktur. Türkiye’nin gelecekteki rejimi ne olarak ona karar vereceksiniz. İnşallah verilen karar Türkiye için hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları İl Başkanı Ülker Yavuzoğlu, Merkez İlçe Başkanı Uğur Alemdar katıldı.

Kazım BOLAT