Kaseinov'dan Kastamonu Belediyesi'ne ziyaret

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve heyeti Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu'nu ziyaret etti.

  • 1059
Kaseinov'dan Kastamonu Belediyesi'ne ziyaret

Ünlü Kazak şairi Mukagali Makateev’in doğumunun 90. yılı, TÜRKSOY tarafından yayımlanan “Son Turnalar Giderken” kitabının tanıtım ve anma programı ile “Türk Dünyası Kültür Başkentleri Fotoğraf Sergisi” açılışı münasebetiyle Kastamonu’da bulunan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve heyeti Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu’nu ziyaret etti.

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) koordinesinde 2018 yılında Türk Dünyası Kültür Başkentliği yapmış şehrimiz ile güçlü bağların kurulması ve bu bağların devamlılığı adına TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kastamonu Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu ile görüştü.

Kastamonu Belediyesi Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu tarafından kabul edilen Kaseinov, Kastamonu’nun kendileri için ve Türk Kültür Dünyası için önemli bir şehir olduğunu belirtti.

Türk kültürünü tüm dünyaya tanıtmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Kaseinov, Kastamonu’nun doğası, mimarisi, tarihi ile Türk kültürünü yansıtan önemli bir şehir olduğunu ifade ederken; “2018 yılında Türk Dünyası Kültür Başkentliği yapan Kastamonu ile çok güçlü bağlarımız oldu, bu bağların kopmaması ve üzerine koyarak süreklilik arz etmesi bizler için önemli. Bu kültürel etkileşim ve birikimi koordineli çalıştığımız UNESCO’ya da taşıyacağımızı da belirtmek isterim. Kastamonu’da ortak paydalarımızın oluşması adına, gerek Kastamonulu yetenekli sanatçılarımız olsun gerekse kendi bünyemizdeki sanatçılarımızın çizimlerinden yararlanarak; anıtlar, heykeller yapılabilir. Ekonomik, kültürel iş birliği ve kardeşlik kavramlarının ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Bu kavramları da Kastamonu şehrinin dinamikleri ile istişare ederek geliştireceğiz” dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Vidinlioğlu, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’a ziyareti dolayısıyla teşekkür ederek, “Ziyarette karşılıklı yapabileceğimiz projeleri ve diğer sosyal ve kültürel çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Konuklarımıza, şehrimiz ve belediyemizin çalışmaları hakkında bilgiler verdik. Karşılıklı fikir alışverişine büyük önem veriyoruz. Bu da güzel projelerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Ekonomik, Kültürel iş birliği ve Kardeşlik vurgusu bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Kastamonu’muzun Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu unutturmamak adına çalışmalar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz ” şeklinde konuştu.

Ziyarette ayrıca Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinloğlu  ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov günün anısına karşılıklı hediye takdiminde bulunulurken, Türk kültürüne ait dinletiler sunuldu.