KASİAD'da Kocadelioğlu dönemi

KASİAD'ın Kastamonu Şubesi'nde kan değişimi yaşandı. Osman Kocadelioğlu başkanlığa seçildi.

  • 1314
KASİAD'da Kocadelioğlu dönemi

Merkezi İstanbul'da 25 ayrı yerde temsilciliği bulunan Kastamonu Sanayici ve İş Adamları Derneği ve Vakfı'nın tek şubesi olan Kastamonu'da kan değişimi yaşandı.

KASİAD Kastamonu Şubesi'ndeki genel kurulda Devrekani eski Belediye Başkanı Osman Kocadelioğlu başkanlığa seçildi.

Genel kurulda konuşan Kocadelioğlu, iki holding yöneten Türkiye ve dünya genelinde büyük başarılara imza atan KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan'a Kastamonulular adına teşekkür etti.

Kocadelioğlu kendisine gösterilen teveccüh nedeniyle KASİAD Genel Merkez yöneticilerine ve teşkilat başkanı Dr. Av. Fikret Özkan'a ayrıca teşekkürlerini sundu.

KASİAD'da Kocadelioğlu dönemi

Kocadelioğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Kastamonu'da şubesi bulunan ve siyasi hesap içinde olmayan KASİAD, Kastamonu için önemli işlere imza atıyor. Derneğe bağlı KASİAD Vakfı var... Bu güç elimizdeyken biz neden bir Kayseri, Gaziantep veya bir Çorum sanayisi gibi olamıyoruz. Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşları arasında Kastamonulu çok sayıda şirketimiz var. Bizler birbirimizden kopmuşuz, el birliği, güç birliği yapamıyoruz. Neden hep bizim maşamızın bir ayağı kırık oluyor?

İşte tam burada KASİAD olarak ayıran değil birleştirici yönümüz ile Kastamonu'muza hizmet etme arzusuyla çalışacağız. Bizler yeni yönetim olarak Kastamonu'da başarılamayanı başarmak amacıyla yola çıktık. İnşallah bunu hep birlikte siyaset, bürokrat, ticaret ve bilim adamlarımızla başaracağız.

Kısa zamanda üst seviyede bürokrat, ilçe belediye başkanlarımız, kaymakamlarımızdan yüksek istişare kurulu oluşturarak daha akılcı ve daha aktif bir yol haritası ortaya koyacağız.

Yapacağımız bu istişareler neticesinde;

-Yerel sanayicilerin sorunlarını çözmek için gerekli mercilere iletmek...

-İlimize yatırımcı çekebilmek ve onlara var olan imkanlarımızı doğru bir şekilde anlatmak.

-Belediyelerimiz ile birlikte  ilçelerimizin yatırım planlamasını çıkartmak ve iş insanlarına sunmak.

-Kastamonu, Tosya, Taşköprü ve Seydiler OSB'den üyelerimizi çoğaltmak ve ihracata yönlendirmek.

-Türkiye genelinde Kastamonu, İstanbul ve sanayici iş insanları arasında köprü vazifesi yapmak.

-Üyelerimizin ufkunu ve vizyonunu açacak seminer, paneller ve konferanslar yapmak.

-Tarım, hayvancılık, orman ve kooperatifçilik alanlarında ARGE çalışmaları konusunda çalışmalar yapmak.

-KASİAD Vakfı olarak ihtiyaç sahibi hemşehrimizin yardımına koşmak ve dayanışma sergilemek.

-Kastamonu'muz için hizmet yarışında olan her kim varsa yanında olmak, aksi duruş sergileyen her ferdin karşısında olmak..."

Yol haritasını bu şekilde belirleyen yeni başkan Osman Kocadelioğlu, ayrıca KASİAD Kastamonu şubesine hizmet veren önceki dönem başkanları Ahmet Katar, Sinan Altıkulaç ve Atıf Yılmaz'a da teşekkür etti.

Kocadelioğlu son olarak, "Bir olacağız, diri olacağız ve Kastamonu için başaracağız." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

"Okul yaptıracağız"

Genel kurula katılan KASİAD Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat başkanı Dr. Av. Fikret Özkan'da yaptığı konuşmada, KASİAD'ın faaliyetlerini ve önlerindeki yol haritasını sıraladı.

Özkan, "KASİAD olarak sanayicilerimizin ara eleman açığını gidermek için Kastamonu'da bir okul yapma projemiz var. Okulu bitirecek öğrencilere iş garantisi verme planlarımız arasında. Ayrıca   üretime katkı sağlamak için bir kooperatif kurma planımız da var.

İstiklal Yolu üzerindeki karakol ve istasyonları KASİAD olarak tamir ettireceğiz. Bu konu üzerinde çalışıyoruz.

Kendir ile ilgili çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Dünyanın en büyük firmalarını Taşköprü'ye getirdik çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

KASİAD olarak Kastamonu Üniversitesi ile sürekli iş birliği içinde olduklarını da belirten Fikret Özkan, Osman Kocadelioğlu başkan ile Kastamonu'da daha güzel işler yapacağımıza genel merkez olarak inanıyoruz... Yeni yönetime başarılar diliyoruz." dedi.

KASİAD Kastamonu Şubesi yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Osman Kocadelioğlu (Başkan), Atıf Yılmaz, Furkan Kesercioğlu, Turgay Dellaloğlu, Adem Bodur, Ercan Muştuoğlu ve Nejdet Topkara.

Yedek yönetimde ise şu isimler yer aldı:

Talat Şensoy, Güngör Çetin, Tahir Ünal, Zafer Öksüzoğlu, Ali Sakallıoglu, Yunus Emre Kocadelioğlu, Önder Katar.

Osman Kocadelioğlu'nun başkanlığındaki yeni yönetimin denetim kurulunda ise Ali Osman Kurtçu, Hakan Küçükoğlu ve Mehmet Pehlivan yer aldı.