Kastamonu Adliyesi iftar programında buluştu

Adliyede görev yapan hakim, savcı ve personeller, Başsavcılık tarafından organize edilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

  • 5185
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kastamonu Adliyesi iftar programında buluştu

Birlik ve beraberliğin sağlanması, Ramazan ayının maneviyatı ve bereketini paylaşmak amacıyla adliyede görev yapan hakim, savcı ve personeller, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından organize edilen Kastamonu Adliyesi yemekhanesinde verilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kastamonu Adliye Sarayında gerçekleşen iftar yemeğine; Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Keskin ve İdare Mahkemesi Başkanı Mahmut Taşçı başta olmak üzere hakimler, savcılar ve adliye personeller katıldı.

Ramazan ayının birlik, beraberlik, dayanışma ve maneviyat ayı olduğunu söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan bir mübarek Ramazan ayına da yüce Allah bizleri sağlıkla ulaştırdı. Allah’ım inşallah tekrarını nasip etsin. Kastamonu gibi kadim köklü bir şehirde, şehitler ve evliyalar diyarında Başsavcılık yapmak gerçekten benim için onur ve şeref, gerçekten çok mutluyum. Buranın insanları çok sıcak, samimi ve misafirperver. Bir kısmınız biliyordur benim Kastamonu ile tanışmam daha önceye dayanıyor. 2007 yılında ben askerlik görevimi Kastamonu'da yaptım. Nasrullah'tan su içtik ve tekrar geri geldik, hatta buna ilişkin bir anım var o anımı da anlatmadan geçmek istemiyorum. Bir gün askeriyedeyiz hafta sonu çarşı iznine çıktık tabi. Nasrullah meydanında gezdik, yorulduk, çeşmenin başında suyumu içtim oturdum servis saatini bekliyorum, amcanın biri geldi ‘oğlum’ dedi ‘askersin herhalde sen’ dedi, saçlardan falan belli tabii o zaman da yaşımız genç, ‘herhalde açsın ya da hani paran falan mı yok böyle yorgun üzgün duruyorsun’ dedi. 'Yok dedim amca servis bekliyorum' dedim 'askeriyeye döneceğim.' Orada Kastamonu insanının sıcaklığını samimiyetini misafirperverliğini görmüştüm zaten. Aynı şekilde adliyeye ilk geldiğimde de sizlerin sıcak samimiyetini, çalışma barışını, huzurunu gördüm. Allah inşallah huzurumuzu, çalışma barışımızı bozmaz. Çünkü biz burada bir aileyiz, bu ailenin tüm üyeleri bizler için çok önemli. Onun için karşılıklı sevgi, saygı ve anlayış içerisinde, iş birliği içerisinde işlerimizi yürüteceğiz. Biz burada kendi işimizi yapmıyoruz devletimizin işini yapıyoruz, yargısal faaliyetler yürütüyoruz, bu nedenle elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu vesileyle birlik, beraberlik, dayanışma ve maneviyat ayı olan mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Allah tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri kabul etsin inşallah. Bu iftar programında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum. Allah'a emanet olun” dedi.

Tasavvuf musikisi dinletisi ve dualarla başlayan iftar programı yapılan dua ile sona erdi.