Kastamonu Barosundan Kınama

Av.İsmet Yeni'ye sözlü ve fiili saldırıda bulunuldu.

  • 851
Kastamonu Barosundan Kınama
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu Barosunca yapılan açıklamada;

19 Ocak 2015 günü Taşköprü Adliyesi karşısında bir alacak nedeniyle İcra Müdürlüğünce yapılan satış ihalesine alacaklı vekili olarak katılan, Çatalzeytin İlçesinde görev yapan Baromuz avukatlarından Sayın Av. İsmet Yeni’ye ve yanında bulunan müvekkili ve şoförüne ihaleyi engellemek amacıyla sözlü ve fiili saldırı gerçekleşmiştir.

Olayın duyulması üzerine, Taşköprü Adliyesine Baro temsilcimiz, İlçede görev yapan diğer meslektaşlarımız ile Baro Başkanımız ve Yönetim Kurulu intikal etmiştir. Baro temsilcimiz Av. Mustafa Arabacı saldırıya uğrayan meslektaşımızın vekilliğini üstlenmiştir. Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu tarafından gerekli görüşmeler yapılmış ve akabinde Baro Yönetim Kurulu ilgili girişimlerde bulunmak üzere toplanmıştır.

Avukatlık Kanunu 1. Maddeye göre;  “Avukatlık, kamu hizmeti ve serbest bir meslektir. Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder.”

5237 sayılı TCK’ nın 6. Maddesine göre; “Yargı görevi yapan deyiminden, yüksek mahkemeler ve adli, idari ve askeri mahkemeler üye ve Hakimleri ile Cumhuriyet Savcısı ve Avukatlar anlaşılır.”

Avukatlık Kanunu 57. Maddeyle göre; “ Görev sırasında veya yaptığı görevden dolayı avukata karşı işlenen suçlar hakkında, bu suçların Hakimlere karşı işlenmesine ilişkin hükümler uygulanır.”

Son dönemlerde avukatlara karşı yapılan fiili saldırıların arttığı, ancak adli mercilerin bu saldırılar karşısında yeterli duyarlılığı göstermediğini müşahede etmekteyiz. Avukatlar yargının kurucu unsuru ise, onlara karşı işlenilen suçlar Hakim ve Savcılara karşı işlenen suçlar gibi cezalandırılacaksa, yasa uygulayıcılarının bu hassasiyette davranmalarını beklemek hakkımızdır.

Adli mercilerden suçluların en kısa zamanda cezalandırılmasını istiyoruz. Olayın meydana gelmesine sebebiyet veren ve gerekli önlemleri almayan ilgililer hakkında da gerekli girişimlerde bulunacağımızı kamuoyunun bilgilerine sunuyor,  Meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırının ve mesleği ifa etme gayretini engelleme hareketini Kastamonu Barosu olarak şiddetle kınıyoruz.

Kastamonu Barosu Adına
Av.Mehmet ÇİFTCİ
Baro Başkanı


Kaynak: www.
kastamonubarosu.org.tr