'Kastamonu basınının geçmişi hilalin yıldızı gibi parlamaktadır'

Başkan Vidinlioğlu, Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. 'Kastamonu basınının şanlı geçmişi hilalin yıldızı gibi gururla parlamaktadır' dedi.

  • 1240
'Kastamonu basınının geçmişi hilalin yıldızı gibi parlamaktadır'

Başkan Vidinlioğlu; "Türk basın tarihinde Kastamonu basınının şanlı 150 yıllık geçmişi hilalin yıldızı gibi gururla parlamaktadır. Öyle ki İstiklal Mücadelesi’nde Hüsnü Açıksöz önderliğindeki Kastamonu basını önce vatan diyerek çıktıkları yolda milli ruhu ilmek ilmek işlemişler ve Kurtuluş Mücadelesinin yanında durmuşlardır.

O günden bugüne Kastamonu basını memleketimizin sesi olmaya gayret göstermiştir.

Bu kutsal mesleği önce vatan, önce millet, önce değerlerim diyerek yapan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Gazetecilik; fedakârlık, sorumluluk ve bilgi birikim isteyen son derece kritik öneme sahip bir meslektir. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek gibi kutsal bir görev ve sorumluluk gazetecilerimizin omuzlarındadır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Basın milletin müşterek sesidir’ sözü ile basının ne denli önemli olduğunun altını çizmiştir.

Bu doğrultuda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. Kurtuluş Savaşımızın basın cephesi komutanlığını yapan Hüsnü Açıksöz başta olmak üzere devraldığı onurlu bayrağı dalgalandıran ve hakkın rahmetine kavuşan tüm gazetecilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.

Yine Milletimizin huzuru, refahı ve güvenliği için üst bir vazife bilinciyle hareket eden tüm idarecilerimizin de 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutluyorum. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düşüncesiyle görevini yürüten tüm idarecilerimize şükranlarımı sunuyorum."