'Kastamonu belediye yönetimini kınıyorum'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Ekmekci, 'Protokol imzasını hiçe sayarak devlette süreklilik kavramına gölge düşüren Kastamonu Belediyesi yönetimini kınıyorum.' dedi.

  • 1917
'Kastamonu belediye yönetimini kınıyorum'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, belediyenin TÜGVA kararını eleştirerek, "Kastamonu Belediyesi yönetimini kınıyorum." dedi.

Ekmekci, "Sivil toplum örgütleri sosyal hayatın atardamarı, nefes borusu ve vicdanıdır. Yasal zeminde kurulan ve faaliyetini sürdüren her sivil toplum örgütünün vizyon ve misyon edindiği hedefler doğrultusunda emek vermesi; her toplumun zenginliği, çeşitliliği ve yerel demokrasinin kıymet katsayısıdır." dedi.

"Yasal, ahlaki ve vicdani zeminde kurulan ve faaliyet gösteren her sivil toplum örgütü aynı zamanda kamunun paydaşı, iş birlikçisi, emekçisidir." diyen Milletvekili Ekmekci, "Kamu, özellikle yerel yönetimler; sivil toplum örgütleri ile toplumsal alanı paylaşmak, imece oluşturmak ve demokratik temayüller ölçüsünde ilişkide olmak zorundadır. Bu hem toplumsal hayatın tüm hücrelerine kamu-sivil iş birliğinde hizmet götürmek hem de yerel demokrasinin evrensel kaideleri açısından bir gerekliliktir. Tercihin ve teamülün ötesinde demokratik zorunluluk, olmazsa olmazdır." diye konuştu.

"KASTAMONU BELEDİYESİ YÖNETİMİNİ KINIYORUM"

Ekmekci, "Dünya üzerinde iyi ve güzele dair ne varsa savunan, daim hakkın ve adaletin tarafında duran, varlık sebebini gençliğe hizmetten alan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yasal zeminde kurulmuş ve faaliyetlerini yasalar doğrultusunda yürüten, kamu yararı güden bir sivil toplum örgütüdür. Gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerini gözeten çalışmalara imza atan TÜGVA; medeniyetimizi daim ve baki kılacak çerçevede emek veriyor.

Siyasi mülahazaları ile TÜGVA üzerinden demagoji üreten, haksız ve mesnetsiz ithamlarda bulunan, protokol imzasını hiçe sayarak devlette süreklilik kavramına gölge düşüren Kastamonu Belediyesi yönetimini kınıyorum." diye konuştu.

"VATANDAŞLARIMIZA YAPILMIŞ BİR AYIPTIR"

Milletvekili Ekmekci, "Sivil toplum örgütleri siyasi partilerin yörüngesinde kurulmazlar ve o yörüngede hareket edecek uydu değildirler. TÜGVA’ya dipsiz ifadeler ile söz söylemek, vakıf üyelerine olduğu kadar, vakıftan hizmet alan vatandaşlarımıza da yapılmış bir ayıptır.

TÜGVA Kastamonu Şubesini her ziyaretimde üyelerden çok mahalleli ile karşılaşıyorum. Kurs alan kadınlar, torunu ile vakit geçiren neneler, kitap okuyan dedeler. TÜGVA, mahallenin bir ünitesi, mahallelinin kapısı daima açık komşusu olmuş durumda.

TÜGVA, Kastamonu’ya hizmet ediyor. Çalışanlar gönüllü emek veriyor. Keşke her alanda TÜGVA’larımız daha çok olsa. Kamu, sivil toplum örgütlerimize daha çok destek verebilse keşke.

Toplumlar, bireylerinin aynı tornadan çıktıkları homojen yapılar değildir. Toplumlar apayrı fizik ve kimyaya sahip bireylerin toplamıdır. Her vatandaş kendi dünya görüşü ve hedefi doğrultusunda sivil toplum örgütlerine üye olur. Kamunun her sivil toplum örgütüne bakarken gözünün bağlı olması gerekir. Kamu hiçbirini diğerinden ayırmaz, topluma faydalı projelerinin paydaşı, destekçisi, motivasyonu olur." diye konuştu.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci şöyle devam etti:

"TÜGVA’nın yanındayım, gönüllüsüyüm, destekçisiyim. Tıpkı; toplum yararını kendi yararından önce gören, gönüllülük esasına göre ili, ülkesi ve dünya için fedakarca emek veren, vicdanı önde tutan tüm sivil toplum örgütlerine verdiğim kalbi destek gibi."