Kastamonu Belediyesi tüm gücüyle Bozkurt'ta

Kastamonu Belediyesi, tüm gücüyle Bozkurt'ta yaraları sarmaya çalışıyor.

  • 1207
Kastamonu Belediyesi tüm gücüyle Bozkurt'ta

Yüzyılın en ağır sel felaketini yaşayan Bozkurt’ta arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra çamura dönmüş caddelerin, evlerin ve dükkanların temizlik çalışmaları sürüyor.

Devletin tüm kurumlarıyla yaraları sarmaya çalıştığı Bozkurt’ta Kastamonu Belediyesi’nin dış birimlerinin neredeyse tamamı ilçede bulunuyor.

Kastamonu Belediyesi İtfaiye ekipleri arama kurtarma çalışmalarına destek olurken, Temizlik, Fen İşleri, KASKİ ve Park Bahçe Müdürlükleri şehrin temizlenmesi noktasında çalışmalarını sürdürüyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü il merkezinden gelen yardımları hızla afet bölgelerine ulaştırıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü sahipsiz ve sahipli hayvanların tüm muayene ile bakımlarını mobil araçlarıyla yürütüyor. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tahliye edilen vatandaşları güvenli bölgelere ve il merkezine taşıyor.

Devletin tüm kurumlarının olduğu gibi Kastamonu Belediyesi’nin de sel felaketinin yaralarını sarmak için var gücüyle çalıştığını dile getiren Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile her gün alanda çalışmaları yerinde inceliyor.

“Yaralar sarılıncaya kadar ilçedeyiz”

“Başkanım Bozkurt ne olacak Başkanım” diyerek gözyaşlarını tutamayan bir afetzedeye Kastamonu Belediyesi’nin Bozkurt’taki kardeşlerinin yaralarının tamamı sarılıncaya kadar ilçede olacağını söyleyen Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Yüreklerimizi yakan bir afetle karşı karşıyayız. Afet nedeniyle hayatını kaybeden kardeşlerime Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyor, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Kardeşlerimiz hiç merak etmesin bizler tüm yaralar sarılıncaya kadar alandayız, yanınızdayız” diye konuştu.

“Devletimiz tüm gücüyle ilçemizde”

Devletin tüm gücüyle ilçede olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, “Yüzyılın en büyük sel felaketiyle karşı karşıyayız. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ile birlikte çalışmaları yakından takip ediyoruz. Devletimiz tüm gücüyle ilçemizde.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), AKUT, polis ve jandarma teşkilatına bağlı arama kurtarma ekipleri ile belediyeler, 11 Ağustos’tan bu güne Bozkurt ilçemizde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İtfaiye ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarına destek oluyor, Temizlik, Fen İşleri, KASKİ ve Park Bahçe Müdürlüklerimiz şehrin temizlenmesi noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz il merkezinden gelen yardımları hızla afet bölgelerine ulaştırıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz sahipsiz ve sahipli hayvanların tüm muayene ile sağlık taramalarını mobil araçlarımız ile yürütüyor. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz ise tahliye edilen vatandaşları güvenli bölgelere ve il merkezine taşıyor.

Ben yaraların sarılması adına bizlerden desteğini esirgemeyen tüm hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza ve kurumlara şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.