Kastamonu Belediyesi yaşlıların emrinde!

Başkan Vidinlioğlu'nun talimatının ardından adeta seferberlik başlatıldı.

  • 421
Kastamonu Belediyesi yaşlıların emrinde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi ekipleri yaşlıların her türlü ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor.

Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun 65 yaş ve üzeri yaşlılar için koronovirüs riskine karşı aldığı tedbirleri kamuoyuyla paylaşmasıyla başlayan süreçte Belediye ekipleri adeta seferberlik ilan etti.

Geçtiğimiz hafta itibariyle Zabıta Ekipleri’nin 65 yaş ve üzeri vatandaşların market alışverişlerini görmesiyle başlayan süreç dün Kastamonu Belediyesi Evde Yaşlı Bakım Merkezi’nin ihtiyaç sahibi yaşlılara ücretsiz yemek dağıtımıyla devam etti. Yine parklarda ve caddelerde yapılan yeni düzenlemeler ve yapılan uyarılarla yaşlıların mümkün mertebe evde kalmaya teşvik edildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamayan, evde yemeğini yapamayan ihtiyaç sahibi yaşlılar Kastamonu Belediyesi Evde Yaşlı Bakım Merkezi ekipleri tarafından bir bir tespit edildi. Kastamonu Belediyesi’nin bu anlamlı çalışmasını Hilal Ekmek Fırını sahibi Alp Ercan Karakaş ve Cem Sulta Bedesteni sahibi Barış Kılınçkıran tarafından da destek gördü. Başkan Vidinlioğlu, her iki hayırsevere de bu anlamlı davranışından ötürü teşekkür etti.

"TÜRK TOPLUMU YAŞLISINI KADERİNE TERK ETMEZ"

Yaşlılarımızın toplumumuzun güç kaynağı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu; "Bugün dünyada bazı ülkeler yaşlılarını kaderlerine terk etmiş durumda. Bizler yaşlılarımızı atamız olarak görürüz. Saygı gösteririz. Hepimizin bir gün yaşlanacağını biliriz. En önemlisi de onlarla kurduğumuz gönül bağıdır. Bu nedenden dolayı yaşlılarımız toplumumuzun güç kaynağı birleştirici unsuru ve ortak değerimizdir. Türk toplumu asla yaşlısını yalnız bırakmaz bırakmayacaktır. Bugün onlardan evde kalmalarını istiyorsak yaşlılarımızı ne derece önemsediğimizdendir. Bu noktada önlem alıyorsak onlara verdiğimiz hizmetin her daim sağlıklı bir şekilde arzuladığımızdandır. Bu doğrultuda bizden yardım talep eden yaşlılarımıza gücümüz yettiğince, elimizden gelenin fazlasını yaparak ulaşacağız. Kastamonu Belediyesi olarak tüm vatandaşlarımızın yedi 24 emrindeyiz. Onlardan tek isteğimiz evde kalmaları ve tüm uyarılara dikkat etmeleri. Çünkü yaşlılarımız bizler için değerli ve önemlidir" dedi.