Kastamonu Belediyesi'nden Ramazan Etkinlikleri

Kastamonu Belediyesi, Ramazan ayı boyunca yaklaşık 60 bin kişiden fazla vatandaş ile iftar sofrasında bir araya gelecek.

  • 2236
Kastamonu Belediyesi'nden Ramazan Etkinlikleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu Belediyesi, şehrin dört farklı noktasına kurduğu iftar çadırlarıyla ve mahalle iftarlarıyla günde iki bin kişiye iftar yemeği verecek. Kastamonu Belediyesi, Ramazan ayı boyunca yaklaşık 60 bin kişiden fazla vatandaş ile iftar sofrasında bir araya gelecek.

Kastamonu Belediyesi, şehirde vatandaşların Ramazan ayını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için hazırlıklarını tamamladı. Oruç tutan ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere yolcular ve çalışanların iftarlarını açabilmesi için şehrin dört farklı noktasına iftar çadırı kuran Kastamonu Belediyesi, bunun dışında mahallelerde düzenleyeceği iftar programlarıyla da eski Ramazan ruhunu yaşatmayı hedefliyor.

Ramazan ayında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ramazan ayının manevi ikliminin, birlik, beraberlik ve paylaşmaya vesile olduğunu ifade ederek, “Ramazan ayı, her mutlulukta olduğu gibi paylaşıldıkça güzelleşen, bölüşülen bir lokma ile bereketlenen müstesna zaman dilimlerinin başında gelmektedir. Kurulan iftar sofraları, uzayıp giden, ancak hiç kimsenin kimseyi kırmadığı pide kuyrukları, gece uykunun en tatlı yerinde sırf Yaradan’ın Rızası için davul sesiyle uyanılan sahur yemekleri, hep birlikte toplanılan iftar sofralarında nefsi öldürürcesine beklemeler ve aynı anda Besmele ile yenilen hurmalar Ramazan ayının sayısız güzellikleri arasında yer alır” dedi.

Geleneksel hale getirilen ve Belediye hizmet binası yanında kurulan Şehr-i Ramazan Sofrasında vatandaşlarla birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşayacaklarını belirten Tahsin Babaş, “Belediye hizmet binamızın dışında şehrimizin 3 ayrı noktasında İsmailbey Mahallesi’ndeki Şehit Ertan Sivrioğlu Camii bahçesinde, Kırkçeşme Mahallesi Vakıflar Bölge Müdürlüğü lojmanının zemin katında ve Kuzeykent Mahallesi’nde KYK Kız Öğrenci Yurdu karşısındaki iftar sofralarımız saygıdeğer halkımıza en iyi şekilde hizmet verecektir” diye konuştu.

“8 AYRI MAHALLEMİZDE, ŞEHR-İ RAMAZAN ETKİNLİĞİ DÜZENLENECEK”

Tahsin Babaş, şöyle konuştu:
“İşte hep duyduğumuz ve bu yılda yine büyükler tarafından küçüklere söylenecek olan “Nerede o eski Ramazanlar” sözünden yola çıkarak; çocuklarımıza, gençlerimize o eski ramazanları bir nebze olsun yaşatmak, bu güzellileri devam ettirerek geleceğe taşımak ve Ramazan ayının manevi havasına uygun olarak beraberce güzel anlar yaşamak amacıyla, geçen yıl ilkini düzenlediğimiz “Şehr-i Ramazan” etkinliklerini bu yılda gerçekleştirecek olmanın mutluluğu içindeyiz. Geçen yıl haftada bir gün olarak düzenlediğimiz ancak gösterdiğiniz ilgiden dolayı ve talepleriniz üzerine bu yıl haftada iki güne çıkardığımız Şehr-i Ramazan etkinliklerimiz 8 ayrı mahallemizde sizlerle birlikte olacaktır” şeklinde konuştu.

Şehr-i Ramazan etkinliklerinin düzenleneceği yerler hakkında da açıklamalarda bulunan Tahsin Babaş, “İlki 24 Haziran Çarşamba günü Suluceviz’deki Yıldırım Beyazıt Cami yanında, ikincisi 25 Haziran Perşembe günü M. Akif Ersoy Mahallesindeki Darende İlkokulu Bahçesinde, sonrasında 26 Haziran Cuma günü Salı Pazarı Orhan Şaik Gökyay İlkokulu Bahçesinde, 27 Haziran Cumartesi günü Belediye Meydanında, 3 Temmuz Cuma günü Olukbaşı’ndaki İstiklal Parkı’nda, 4 Temmuz Cumartesi günü Kuzeykent’deki Pazaryerinde, 10 Temmuz Cuma günü Hazreti Pir civarındaki İhsan Ozanoğlu İlkokulu Bahçesi’nde ve son olarak 11 Temmuz Cumartesi günü İnönü Mahallesi’nde Zirve Avm (Carrefour) arkasında gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Belediyesi olarak yapacakları her etkinlikte vatandaşlarla birlikte iftar sofralarında buluşmayı istediklerini söyleyen Tahsin Babaş, şunları söyledi: “İftarımızın ardından çocuklarımız için çeşitli aktiviteler ve Meddah, orta oyunu, Hacivat Karagöz, şiir dinletisi, illüzyon gösterileri, Mentalist ve sihirbaz gibi kültürümüzde var olan gösteriler sizlerle birlikte olacak. Teravih namazının ardından sizlere neşeli ve ailenizle birlikte mutlu bir Ramazan gecesi yaşatmak amacıyla her akşam başka bir sanatçımızdan Türk Sanat Müziği, Türk Tasavvuf Müziği ve Türk Halk Müziği konserlerimiz yer alacaktır”

Her gün iftarın ardından Teravih namazı öncesinde ve sonrasında iki ayrı cami önünde şerbette dağıtacaklarını söyleyen Tahsin Babaş, şunları kaydetti: “Cenab-ı Hak’tan siz değerli hemşehrilerime; sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir Ramazan ayı yaşatmasını ve bizleri Ramazan Bayramına bu mübarek ayın feyzinden ve bereketinden nasiplenerek günahlardan arınmış bir şekilde ulaştırmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim. Saygılarımı, sevgilerimi ve muhabbetlerimi sunarım”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)