Kastamonu Belediyesine Siyaset Bilimci aday

MHP'den Siyaset Bilimci Fatih Yasin Kemal, Kastamonu Belediyesi Başkan aday adayı oldu.

  • 3220
Kastamonu Belediyesine Siyaset Bilimci aday

Siyaset Bilimci Fatih Yasin Kemal, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Kastamonu Belediye Başkan aday adayı oldu.

Şehrin dokusunu bozmadan geliştirdikleri eğitim, kültür, sanat ve spor projelerini hayata geçirmek için aday olduğunu açıklayan iki üniversite diplomalı Fatih Yasin Kemal, memlekete hizmet sevdasıyla yanıp tutuştuğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ettikten sonra adaylık için evraklarını genel merkeze teslim eden Fatih Yasin Kemal, memleketin alması gereken yatırımları alması için yola çıktığını açıkladı.

Memleketine hizmet için yola çıktığını belirten Kemal, "Kastamonu’nun bir evladı olarak, sizlerden aldığımız cesaret ve güvenle partimizin üretken belediyecilik anlayışına uygun çalışma arkadaşlarımızla uzun gayretler sonucu hazırladığımız, memleketimizin alması gereken hizmet ve yatırımları, şehrimizin dokusunu bozmadan geliştirdiğimiz eğitim, kültür, sanat ve spor projelerimizi, Türkiye Yüzyılında yerel kalkınma ve istihdam arttırıcı gerçekleştirilebilir projelerimizi Sayın Genel Başkanımıza arz ederek, Kastamonu Belediye Başkanı aday adaylığı başvurusunda bulunduk. Liderimizin bizlere vermiş olduğu değere ve itimata müteşekkiriz. Allah Utandırmasın." diye konuştu.

Fatih Yasin Kemal kimdir?

"Aslen Tosya nüfusuna kayıtlı olmakla birlikte, Devrekani ilçesinde dünyaya geldim. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerimi Kastamonu merkezde tamamladım. Lise öğrenimim sırasında 4. Dönem İl Öğrenci Meclis Başkanı seçilerek ilimizi Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil ettim. Kastamonu Ülkü Ocakları Ortaöğretim Teşkilatında aktif görev aldım. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalından başarıyla mezun oldum. Üniversite teşkilatımızda çeşitli görevlerde bulundum.

İlk görev yerim olan Düzce’ye Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmen olarak atandım. Düzce Ülkü Ocakları Başkanvekilliği görevinde ve Türk Eğitim-Sen yönetiminde bulundum. Yüksek Lisans çalışmalarımı tamamlamak üzere İstanbul’a tayin istedim. Marmara Üniversitesi-İSZÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Ortak Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi ve Denetimi Alanından Tezli Yüksek Lisansımı bitirerek mezun oldum. İstanbul’da görev yaptığım beş yıllık süreçte Başakşehir Ülkü Ocakları ve Türk Eğitim Sen ilçe temsilciliklerinde muhtelif görevlerde bulundum. Kastamonulular Derneği (KAS-DER) Gençlik Komisyonunun kuruluşunda ve yönetiminde bulundum. 2018 yılında Ankara ilimize tayin oldum. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak idari görevlerde bulundum. Milliyetçi Hareket Partisi Siyaset ve Liderlik Okuluna seçildim. 15. Dönem Siyaset ve Liderlik Okulunu dönem 2'incisi olarak bitirdim. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Alanında da eğitimimi tamamlayarak ikinci üniversitemi bitirmiş oldum.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde 27. Dönem Bursa Milletvekilimiz ve Genel Başkan Yardımcılığımız görevlerinde de bulunan Sayın M. Hidayet Vahapoğlu’nun danışmanlık görevini üstlendim. Toplum yararına olan birçok projede aktif görev ve koordinatörlük görevleri yaptım. Özellikle kamu kurumları ve belediyelerin yatırım, destek, hibe ve teşvikleriyle ilgili çalışmalarda bulundum.

TÜRKAV, Kamu-Sen ve Türk-PDR Derneği başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşuna üyeliğim bulunmaktadır. İyi düzeyde İngilizce bilmekteyim. Evli ve iki çocuk babasıyım."