Kastamonu'da ABD'ye tepki!

Kastamonu'da, ABD'nin BMGK'de Gazze'de ateşkes tasarısını reddetmesine tepki gösterildi.

  • 1073
Kastamonu'da ABD'ye tepki!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleri Kastamonu'da ABD'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Gazze'de acilen insani ateşkes istenen karar tasarısını veto etmesine tepki gösterdi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kastamonu Temsilciği, üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Nasrullah Meydanı'nda bir araya geldi.

TÜGVA İl Temsilcisi Selim Önen, burada yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ateşkes ilan edilmesi için harekete geçtiğini ancak ABD'nin veto etmesi sebebiyle karar alınmadığını hatırlatarak, "Amerika tarihine İsrail barbarlığına ortak olmak, bir kara leke olarak yazılmıştır. Bu ret kararı şüphesiz Amerikan halkının değil, iktidarda bulunan siyonist Biden hükümetinin bir kararıdır." diye konuştu.

Kararı kınadıklarının altını çizen Önen, "Bütün dünya halklarını Amerika'ya karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Son nefesimize kadar Gazzeli masum sivillerin yanında olacak, suçlular cezalandırılana kadar her platformda girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz." dedi.

Açıklamanın ardından dua edildi.