'Kastamonu'da sağlık sistemi çökmüştür'

CHP Kastamonu Milletvekili Baltacı, Kastamonu'nun sağlık problemlerini Meclis'e taşıyarak, 'Kastamonu'da sağlık sistemi çökmüştür.' dedi.

  • 1414
'Kastamonu'da sağlık sistemi çökmüştür'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu’nun sağlık alanındaki problemlerini bir kez daha Meclis gündemine taşıdı.

Kastamonu’da sağlık sisteminin iflas etmiş durumda olduğunu söyleyen Milletvekili Hasan Baltacı, Tosya, Taşköprü ve İnebolu’da önemli branşlarda uzman hekim olmadığını, ilçe hastanelerinde ise bir doktorun günde 100 hastaya bakmak zorunda kaldığını kaydetti.

İlçelerde sağlık hizmetinin yetersiz kalması nedeniyle, tüm yükü il merkezindeki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sırtlamak zorunda olduğunu belirten Milletvekili Baltacı, bu nedenle hastanede sağlık hizmetlerinin tıkanma noktasına geldiğini ifade etti.

"KASTAMONU’DA SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKMÜŞTÜR"

Milletvekili Hasan Baltacı Meclis’te yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Kastamonu’da sağlık sistemi iflas etmiştir, çökmüştür. 40 bin nüfuslu Tosya’mız ve 37 bin nüfuslu Taşköprü’müzde 4 önemli branşta, 20 bin nüfuslu İnebolu’muzda ise 5 önemli branşta maalesef uzman hekim yoktur. 1 uzman hekimin günde 100 hastaya bakmak zorunda kaldığı ilçelerimiz vardır. İlçeden tedavi için merkeze gelenin çilesi de devam etmektedir. Çünkü, Eğitim Araştırma Hastanesi’ne geliyorsunuz; Otoparkında araba çekecek yer yok, acilde sıra çok, muayene için randevu yok, yoğun bakımda yatak yok. MR için 2 hafta, ultrason için 2 ay, kolonoskopi için 4 ay sıra beklemek zorundasınız. Sağlık Bakanına çağrımdır: Kastamonu’nun uzman hekim ve sağlık personeli açığı bir an önce tamamlanmalıdır."