'Kastamonu dijitalin ve gençliğin merkezi olacak'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, 'Teknoloji, Uzay ve Dijital Dönüşüm' konferansına katıldı. Babaş, 'Kastamonu dijitalin ve gençliğin merkezi olacak.' dedi.

  • 1171
'Kastamonu dijitalin ve gençliğin merkezi olacak'

AK Parti Kastamonu İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Teknoloji, Uzay ve Dijital Dönüşüm" konferansında konuşan AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, "Kaybedecek zaman yok, geleceği konuşmak, yarını planlamak, çağa uyumlanmak durumundayız." dedi.

Programın konuklarından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, "Siyasi iradenin etkisiyle bu alanda çok önemli bir mesafe kaydettik. Yeri geldi teknoparklarımız kuruldu. Şu anda 100 taneden fazla var. AR-GE teşvikleri sayesinde AR-GE merkezleri, yazılımcı okulları açıldı. Ulusal yapay zekâ stratejik planı, Milli Uzay Programı gibi devlet stratejik planlar ortaya koydu. Bütün bunlar sistematik bir çalışmanın sonucu. Yeri geldi kurumları hayata geçirdik. Türkiye Uzay Ajansı gibi, dijital dönüşüm ofisleri gibi. Bu ekosistemin sacayakları olarak harekete geçirildi ve Türkiye çok ivmelendi, çok hızlandı. Sadece savunma sanayisinde bir noktaya gelmekle yetinmedi Türkiye, sivilde de atılımlar oldu." ifadelerini kullandı.

'Kastamonu dijitalin ve gençliğin merkezi olacak'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, "Çağı yakalamak kavramı artık yetersiz! Çünkü peşinden koşarak yakalamanız mümkün değil. Bu çağı anlamak, kavramak ve uyumlanmak durumundasınız. En önemlisi de hızlı olmanız gerekiyor. Projelerimizi hazırlarken çok yoğun çalışmalar yaptık. Her şeyden önemlisi her bir projemizi alanın en iyisi olan ekiplerle çalıştık. Gençlik projelerimizin büyük bir bölümünü dijital ve teknoloji oluşturuyor. Yerel kaynaklarımızın yanı sıra bu alanda çalışan kamu kurumlarımızın da desteği ile Kastamonu’yu gelişmiş teknolojik imkânlarıyla gençliğin merkezi yapacağız.

Yazılım OSB çok değerli bir proje. Kastamonu’nun çehresini değiştirecek. Kastamonu neden teknolojinin, dijitalin merkezi olmasın? Bunun için önce inanmak ve adım atmak gerekiyor. Bakmayın siz 'burası silikon vadisi mi olacak' diye küçümseyenlere! Neden olmasın, biz gençlerimizin zekâsına, yeteneklerine, enerjilerine, potansiyeline güveniyoruz. Önünüzde çok güzel örnekler var, bu alanda muhteşem başarılara sahip gençlerimiz var.

Akıllı şehirler ve akıllı belediyecilik artık çağın bir gereği. Hem belediyemizin hem de tüm belediye hizmetlerinin hızla dönüşümünü sağlayacağız. Dijitalle, çağ ile uyumu önce bizim sağlamamız gerekiyor. Bilim ve teknoloji alanında bir fikri, bir projesi olan tüm gençlerimizin yanındayız. Ulusal uluslararası yarışmalara fuarlara katılımı hususunda onları destekleyeceğiz.

Gençlikle birlikte yapacak çok işimiz var. Biz gençler için değil bütün çalışmaları gençlerle birlikte yapacağız. Gençler dinleyeceği müziğe gideceği konsere kendisi karar verecek. Yapacağı sosyal, kültürel, sportif aktiviteyi kendileri belirleyecek. Bilimsel çalışmalarını, buluşlarını, projelerini tanıtmalarında, hayata geçirmelerinde tüm imkânlarımızla yanlarında olacağız. Bizler gerekli desteği sağlayacağız. Genç İletişim merkezinde gençlikle ilgili tüm çalışmaları birlikte yapacağız.

Gençlerin enerjisi, yetenekleri ve potansiyeli ile bizim tecrübemizi bir araya getirip üniversitemizin, bakanlığımızın, kurumlarımızın ve kuruluşlarımızın da desteğini alarak muhteşem projeler hayata geçireceğiz. Kastamonu dijitalin ve gençliğin merkezi olacak.

Genç demek özgürlük demek. Yaratıcı fikirler, buluşlar, icatlar özgürlükçü bir ortamda doğar-büyür. Kastamonu gençliğine söz veriyorum; fikriniz, dünya görüşünüz, yaşam tarzınız kısacası özgürlükleriniz güvende, içiniz rahat olsun.

Gençlikle ilgili en büyük projem; özgüveni yüksek, potansiyelin farkında, çalışan üreten, fark yaratan umut dolu mutlu bir gençlik görmek istiyoruz. Bunun için var gücümüzle çalışacağız. Size söz veriyorum sevgili gençler hep birlikte yol alıp ilerleyeceğiz." dedi.

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, İl Başkanı Hasan Yağcıoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Sayıkoğlu katıldı.

Programa gençlerin yoğun ilgisi vardı.