'Kastamonu en gözde turizm merkezi olacak'

AK Parti Belediye Başkan adayı Babaş, 'Kastamonu'muzu dünyanın en gözde turizm merkezi yapacağız.' dedi.

  • 1202
'Kastamonu en gözde turizm merkezi olacak'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, KUZKA’yı ziyaret edip kalkınma projelerine yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Babaş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kurumlarımız ile güçlü işbirlikleri yaparak eser ve hizmet üreteceğiz"

"KUZKA, şehrimizin kalkınma hamlesinde en güçlü yol arkadaşımızdan biridir. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı hiç kuşkusuz bölgemizin en önemli kurumlarından biridir. Yaptıkları çalışmalar ile şehrimize hem iktisadi anlamda hem de Kastamonu’muzun ulusal ve uluslararası arenada tanıtımına büyük katkı vermektedir. Kentimize ve bölgemize değer katan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı belediye iş birliğiyle güçlü projeler yapacağız. Kalkınma çok yönlü bir yolculuk dolayısıyla güçlü paydaşlarınız olmalı. KUZKA bu bağlamda bize güç veriyor. Projelerimizin çok büyük bir bölümünü kalkınma eksenli planladık. Kurumlarımız ile güçlü iş birlikleri yaparak eser ve hizmet üreteceğiz. Gelişmiş, refah içinde, huzurlu, mutlu bir kent için kalkınmanın önemini biliyoruz. Gerek insan kaynağımız gerekse doğal kaynaklarımız, şehrimizin potansiyeli projelerimizin en güçlü unsurlardır."

'Kastamonu en gözde turizm merkezi olacak'

"Tarihle doğanın muhteşem güzelliklerini görünür hala getireceğiz"

"KUZKA’nın çalışmalarından, Kasaba Köyü Mahmut Bey Camisi'nin ülkemizin ilk seri başvurusu olarak UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesinin sevincini hep birlikte yaşadık. Yine Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı (JEOKAR) çalışmalarını gururla takip ediyoruz. Kastamonu Belediyesi olarak KUZKA’nın desteği ile hayata geçireceğimiz bunlara benzer projelerimiz var. Kadim bir şehrin insanları olarak aslında muhteşem değerlere sahibiz, bize düşen, bu değerleri ön plana çıkartmak. Tarihle doğanın muhteşem güzelliklerini görünür hale getirip, Kastamonu’muzu dünyanın en gözde turizm merkezi yapacağız.

Kastamonu’muz, kadınların gençlerin iş hayatına girişimci olarak katıldığı, değer üreten, tarihi dokuyu koruyup ön plana çıkartırken, kent estetiğini önceleyen, kültür sanat hayatı gelişmiş, çevreye duyarlı, kapsayıcı, şeffaf, toplumsal refahı önceleyen şehir ekonomisi ile gelişmiş Türkiye Yüzyılı Şehirleri vizyonumuzun marka kenti olmaya hazır.

Tüm kurumlarımızla, girişimcilerimizle, hemşehrilerimizle el ele vererek hep birlikte, şehrimizin bütün projelerimizi hayata geçireceğiz. Kastamonu sadece ulusal düzeyde değil uluslararası alanda da fark edilen fark yaratan bir şehir olacak."