Kastamonu Meşk-i Ney Topluluğu Açıldı

Kastamonu Meşk-i Ney Topluluğu hizmet binası, düzenlenen törenle açıldı.

  • 477
Kastamonu Meşk-i Ney Topluluğu Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu Meşk-i Ney Topluluğu Sözcüsü Faruk Akyıl, Yakupağa Külliyesinde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, ney sesine gönül verdiklerini söyledi.

Neyin nağmelerini herkesle paylaşmak istedikleri için topluluk oluşturduklarını anlatan Akyıl, şunları kaydetti: “Kendisi bize burayı önerdi. Tarihi dokusuyla ney meşkine en uygun mekanın Yakupağa Külliyesi olduğunu belirtti. Amacımız, Kastamonu’da ‘ney’ sazını yaygınlaştırmak. Buradan aldığımız cesaretle bir slogan geliştirdik, ‘Her eve bir ney girsin, her aileden bir neyzen çıksın’. Burası, evimiz ve işyerimizden sonra üçüncü adresimiz olacaktır inşallah. Kastamonuluların, Kastamonu’da yaşayanların ve Kastamonu’ya günübirlik ziyarete gelen kişilerin ya ney üfleyerek ya dinleyerek topluluğumuzun bir parçası olmasını arzu ediyoruz”
Akyıl, topluluğun her yaş ve meslek grubuna açık olduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından, topluluk üyelerinden Engin Kalkancı konser verdiği etkinlikte çocuk semazenler gösteri sundu.

Törenin sonunda, Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Yüceer ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Kaya, açılış kurdelesini kesti ve binayı inceledi.

Törene, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kastamonu Üniversitesi akademisyenleri ve vatandaşlar katıldı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)