Kastamonu turizmde hedef büyüttü  

2018 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu, Türkiye'nin tek tuz mağarasına sahip Çankırı ve Türkiye'nin en mutlu kenti Sinop dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'nda profesyonel turizm temsilcileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

  • 1206
Kastamonu turizmde hedef büyüttü  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Ocak’ta İstanbul TÜYAP Fuar Merkezinde başlayacak EMITT fuarında Kastamonu “Keşfetmeye hazır mısın?”, Çankırı “Beklentilerinizin Ötesinde…” ve Sinop “Dört Mevsim Anılarınızı Yaratın…” sloganlarıyla turizm profesyonellerinin yer aldığı 5. Hol’de ziyaretçilerini ağırlayacak.

Turizm profesyonelleriyle görüşmeler yapılacak

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) koordinasyonunda ildeki tüm kurumların işbirliği ile yürütülen Bütünleşik Turizm Projesi çatı konsepti ile fuara katılan Kastamonu, Çankırı ve Sinop illeri gerçekleştirecekleri etkin tanıtım ile 2019 yılı turizm hedeflerine ulaşmayı amaçlıyor. Fuarı önemli bir fırsat olarak gören üç il, fuarda özellikle turizm profesyonellerini markaja almış durumda. Daha önce Kastamonu’ya yönelik İstanbul, İzmir ve Ankara’da turizm profesyonelleri ile düzenlenen odak grup toplantılarının ardından bu kez fuar süresince turizm yatırımcıları, otel yöneticileri, restoran yatırımcı ve işletme dernekleri, Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği temsilcileri ile birebir görüşmelerin yapılması planlanıyor. Fuar boyunca devam edecek tanıtım çalışmalarının yanı sıra yapılacak bu görüşmelerin yatırıma dönüşmesi için turizm temsilcileri Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerindeki turizm fırsatlarını yakından görmeleri için illere davet edilecek.

Kültür Başkenti avantaj sağlıyor

2018 Yılı boyunca Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını taşıyan Kastamonu, kentte düzenlediği etkinler ile yaklaşık 2 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Bu avantajını fuara taşımak isteyen kent “Keşfetmeye hazır mısın?” sloganıyla meraklılarına sunduğu tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini ön plana çıkararak dikkatlerini üzerine çekmeyi hedefleniyor. Yerel turizm temsilcilerinin de yer alacağı fuar standında, yerli ve yabancı turistler, turizm profesyonelleri ile turizmcilerin buluşmaları amaçlanıyor. Standta zengin turizm destinasyonlarının tanıtımının yanı sıra Kastamonu’nun özel lezzetleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Tuz Mağarası ve Müzeler Konsepti ilgi çekiyor

“Beklentilerinin Ötesinde…” sloganıyla meraklılarını fuara davet eden Çankırı, gerçekleştirilecek turizm bağlantıları ile 2019 yılı turizm hedeflerine katkı sağlamak istiyor. Önceki yıllara göre önemli sayıda ziyaretçi çekmeyi başaran kent, özellikle turizme kazandırılan tuz mağarası, butik müzeleri, sağlık turizmine hizmet eden termal tesisler gibi turizm unsurları sayesinde fuarda yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmeyi amaçlıyor.

"Mutlu Şehir" Sinop

Türkiye’nin en mutlu kenti Sinop, “Dört Mevsim Anılarınızı Yaratın…” sloganıyla ziyaretçilerini karşılayacak. Turizme yönelik tanıtım çalışmalarının da katkısıyla turizmde 2018 yılını 1 milyonu geçkin ziyaretçi sayısıyla kapatan Sinop, fuarında yapacağı etkin tanıtımlar ile bu sayıyı artırmayı hedefliyor. Tarihi ve kültürel değerleri yansıtan unsurlarla donatılan Sinop standında önceki yıl olduğu gibi çeşitli etkinlikler ile ziyaretçilerini ağırlayacak.

Bu yıl 23. kez kapılarını açacak olan EMITT Fuarı 31 Ocak - 03 Şubat tarihleri arasında 4 gün boyunca turizm profesyonelleri ve ziyaretçileri ağırlayacak.