'Kastamonu UNESCO şehri olacak'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, Kastamonu UNESCO şehri olacak.' dedi.

  • 518
'Kastamonu UNESCO şehri olacak'

Seçim maratonun sonuna yaklaşırken çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sektör toplantısı için Kastamonu’ya geldi.

Sektör buluşması toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm için yerel yönetimlerle bakanlığın birlikte çalışması gerektiğini vurgulayarak, "Turizm söz konusu olduğu zaman yerel yönetimlerle Kültür ve Turizm Bakanlığı bir şekilde iç içe, el ele çalışması gerekiyor. Yani varlıklarımız, belediyelerimiz, ilgili kurumlar, Bakanlığımız, sektör temsilcisi olan sizler, sektörün paydaşları hepimiz el ele vererek, kalp kalbe vererek, omuz omuza vererek konsantre bir şekilde, doğru, planlı, programlı çalışmamız gerekiyor." dedi.

'Kastamonu UNESCO şehri olacak'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, Bakan Ersoy’un ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, "Sayın Bakanımıza ziyaretleri ve destekleri için şükranlarımızı sunuyoruz, kendileri ile çok başarılı çalışmalar yapacağız. Kastamonu tarihi kültürel dokusu ve doğal güzellikleriyle turizm potansiyeli çok yüksek şehirlerimizden biri. İlk etapta 280 hektarlık sit alanımız var bu tarihi kültürel dokuyu hızla ayağa kaldıracağız. Burası ile ilgili projeleri yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Başkanlığımız süresinde 500’ün üzerinde tarihi-kültürel yapıyı şehrimize kazandırdık. Bunların bir kısmı sokak sağlıklaştırma yolu ile bir kısmı da restorasyon yoluyla yapıldı. Kasaplar Çarşısı’ndan Şeyh Şabanı Veli’ye kadar olan bölgeyi yaptık. Bundan sonra da hızlı bir çalışma ile kale ve çevresini, merkezde saat kulesine kadar olan bölgeyi yaparak devam edeceğiz. Buraların projeleri hazır şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığında, göreve gelir gelmez buraları da ayağa kaldırıp şehrimize kazandıracağız. İnanıyorum ki bu projeler Kastamonu’muza turizm açısından büyük bir canlılık kazandıracak. Tarihi alandaki kentsel dönüşümü de tarihi kültürel dokuya uygun planladık.

Bizim Turizm Master Planımız hazır. Birçok projemizi önceki dönem başlattık hızla tamamlayacağız. Şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından biri Kültür ve Kongre Merkezi. Kültür ve Kongre Merkezimizin projesi, yeri her şeyi hazır, göreve gelir gelmez hemen yapacağız, Sayın Bakanımıza yerinde anlattık ve onayını aldık. Kastamonu'nun gerek manevi iklimi gerekse tarihi dokusuyla bir UNESCO şehri olması gerektiğini ifade ettik. Turizm Planımıza ilişkin görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Bakanımız Kastamonu'nun turizm potansiyelinin yüksek olduğunu, sonuna kadar yanımızda olacağını ve destekleyeceklerini ifade etti.

Şehrimizin potansiyelini en üst seviyede harekete geçirip, insanımızın refahını arttıracağız. Sadece ülkemizden değil dünyanın dört bir yanından gelen insanlar şehrimizin tarihi ve doğal güzelliklerini görecek, yöresel lezzetlerimizi tadacak. Kastamonu dünyaca tanınan bir turizm şehri olacak. Kastamonu en güzelini hak ediyor. Var gücümüzle şehrimizin ve insanımızın güzel yarınları için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.