'Kastamonu, uygun fiyata et ve süt ürünlerinden faydalanmalı'

KAL-DER Yönetim Kurulu Başkanı Civelekoğlu, 'Kastamonu'da da Et ve Süt Kurumunun satış mağazası açılmalı ve insanımız uygun fiyata et ve süt ürünlerinden faydalandırılmalı.' dedi.

  • 2026
'Kastamonu, uygun fiyata et ve süt ürünlerinden faydalanmalı'

Kastamonu Kalkındırma Derneği (KAL-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Tugay Civelekoğlu, Kastamonu’da Et ve Süt Kurumunun satış mağazasının açılması taleplerine yönelik basın açıklamasında bulundu.

Nasrullah Meydanı'nda yapılan açıklamada; Civelekoğlu, Et ve Süt Kurumunca kesim hizmetine dair bir hizmet alımının sevindirici olduğunu, ancak Kastamonu insanının tüketim noktasında bundan istifade edemediğini söyledi.

"Kastamonu insanı tüketim noktasında istifade edemiyor"

Tugay Civelekoğlu, "Hepinizin bildiği gibi şehrimizde faaliyet gösteren Küresel Et Kombinası ile Et ve Süt Kurumu arasında hayvan kesim hizmetiyle ilgili geçtiğimiz aylarda bir anlaşma imzalandı. Buna da vesile olan herkese, vekillerimize o gün yaptığımız açıklamayla Kastamonu’ya bir hizmet daha kazandırıldığı için, bu kazanım için teşekkür etmiştik. Bu kesim hizmetiyle Kastamonu üreticileri için bir imkan kazandırıldığını, üreticilerimizin kolaylıkla hayvanlarını kestirebileceklerini, Kastamonu’nun et ürünlerinde bir merkez kabul edilmesi noktasında bir adım olduğunu ifade etmiştik. Ancak geldiğimiz aşamada hayvan kesim hizmetinden öte bir fayda Kastamonu için bugüne kadar olmamıştır. Böylece hizmet topal bir hizmet olmuştur. Çünkü Kastamonu’da üretici dışındaki Kastamonu insanına bir faydası yoktur. Çünkü Et ve Süt Kurumu Kastamonu’da hayvan kesimi yapıyor. Ancak kesimin sonucu etler ise ihtiyaç olan diğer illere gönderiliyor. Burada Et ve Süt Kurumu’nca kesim hizmetine dair bir hizmet alımı bizler için sevindirici bir hadisedir. Ancak Kastamonu insanının tüketim noktasında bundan istifade edememesi bizim içinde Kastamonu insanı içinde üzüntü vericidir." dedi.

'Kastamonu, uygun fiyata et ve süt ürünlerinden faydalanmalı'

"Et ve Süt Kurumu, Tarım Bakanımıza bağlı"

Hemşehrimiz Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’ya seslenen Başkan Civelekoğlu, "Bakanımız genelde Türkiye için, özelde Kastamonu için yetişmiş bir değerdir. Biz KAL-DER olarak bu değerin farkındayız. Et ve Süt Kurumu Sayın Bakanımıza bağlıdır. Sayın Bakanım. Siz Kastamonu’da hayvan kesim hizmetiyle üretici için bir imkan oluşturdunuz. Ancak bu Kastamonu için yeterli değildir. Şimdi de tüketici için imkan oluşturma mecburiyeti doğmuştur. Zira Kastamonu’da kesilen ete Kastamonu insanının da ihtiyacı vardır. Et ve Süt Kurumu ürünlerinin normal piyasa fiyatının çok altında satıldığı bir gerçektir. Tarihe yön vermiş Kastamonu insanının da uygun fiyata et ve süt ürünlerinden faydalanma hakkı vardır. Burada kesimi yapılan eti başka şehirlerde uygun fiyata insanlar alabilirken, Kastamonu insanının bundan mahrum bırakılması düşünülemez ve kabul edilemez. İnanıyoruz ki Sayın Bakanımızda Kastamonu adına talebimizi duyunca bizimle aynı düşünceyi paylaşacaktır. Kastamonu’ya da Et ve Süt Kurumunun satış mağazasının açılması için ivedilikle talimatını verecektir ve bu mübarek ramazan günlerinde bir müjde olarak hemşehrilerine açıklayacaktır. Buna canı gönülden inanıyoruz." diye konuştu.

Kastamonu Kalkındırma Derneği (KAL-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Tugay Civelekoğlu şöyle devam etti:

"Şehrimiz hayvancılık açısından önemli bir yere sahiptir. Biz KAL-DER olarak insanımızın uygun fiyata et ve et ürünlerinden faydalanması için elimizden geleni yapacağız. Et ve Süt Kurumunun satış mağazasının Kastamonu’da açılması için tüm gayretimizi göstereceğiz. Sayın Bakanımızdan bu konuda randevu talep edeceğiz. İnşallah Bakanımızın müjdesini Kastamonu’ya biz getireceğiz.

Bizler bu süreçlerin kolay olmadığının her zaman farkındayız. Onun için bizce bu hizmette Kastamonu için küçümsenmeyecek bir hizmettir. Hele de Kastamonu’da da uygun fiyatlı et satımı gerçekleştiği zaman insanımızın sevincinin ve duasının hiçbir değerle kıyaslanamayacağı bir kez daha görülecektir. Bunun Sayın Bakanımız için bir sorun teşkil etmeyeceğine inanıyoruz. Bu vesileyle Sayın Bakanımıza Kastamonu adına şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Basın açıklamasına, Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Saadet Partisi Kastamonu Belediye Başkan adayı Hulusi Özbek, Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan adayı Metin Topaloğlu, İYİ Parti Belediye Başkan adayı Kadir Yalçın, Zafer Partisi Belediye Başkan adayı Mustafa Bostancı, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.